Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify heeft nu meer dan zestig miljoen betalende abonnees

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2017, 9:37 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Spotify heeft laten weten dat het bedrijf inmiddels meer dan zestig miljoen betalende abonnees heeft. Dat betekent dat de dienst tien miljoen betalende klanten erbij heeft gekregen sinds de laatste keer dat het bedrijf cijfers deelde.

Spotify blijft groeien

Spotify heeft maandagavond informatie naar buiten gebracht omtrent betalende abonnees: op dit moment zijn er, aldus het bedrijf, meer dan zestig miljoen van. Dat houdt in dat de muziekstreamingdienst er tien miljoen bij gekregen heeft sinds de laatste keer dat hier iets over naar buiten kwam. Dat was in maart, toen de dienst aankondigde vijftig miljoen betalende klanten te hebben. Daarnaast heeft het bedrijf laten weten dat de muziekstreamingdienst beschikt over 140 miljoen gebruikers, per juli 2017. Dat is dus inclusief gratis gebruikers.

Sinds maart is er wel een hoop veranderd voor Spotify. Het bedrijf is erin geslaagd deals te sluiten met enkele grote platenmaatschappijen, zoals de Universal Music Group en Sony. Deze deals hebben ervoor gezorgd dat die gratis gebruikers voor twee weken lang geen toegang krijgen tot nieuwe albums en releases, terwijl het bedrijf zelf minder hoeft af te dragen aan royalties. Op moment van schrijven hobbelt Apple Music achter deze cijfers aan. De muziekstreamingdienst van Apple heeft in korte tijd 27 miljoen betalende klanten geworven.

 • Delen:

Reacties

 1. pim
  01 augustus, 2017 om 11:13

  Ja mooi maar zorg dan ook dat via LG web3.0 de spotify app is te installeren op smart tv 2016-2017,daar betaal ik ook voor denk ik.

 2. Frans
  01 augustus, 2017 om 18:36

  Er zit ook veel gratis klanten bij. Ik luister er nooit naar zit op mijn av receiver.
  Voor mij niet interessant ik heb mijn eigen muziek cd s die ik had op een paar stick gezet alleen muziek zonder geouwehoer van sukkels als dj en ook geen reclame heerlijk alleen maar muziek de rest is zinloos er bij of tussendoor of er door heen mijn luisteren naar muziek is dan ook alleen muziek.

 3. Kamran Babaei
  01 augustus, 2017 om 20:40

  Heel vreemd dat ze besloten hebben de app te verwijderen van LG WebOS 3.0

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.