Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert nieuwe h.ear en 1000X hoofdtelefoons op IFA

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 16:41 CategorieLuidsprekers

Sony heeft op de IFA beurs in Berlijn een reeks nieuwe hoofdtelefoons aangekondigd. Deze bevinden zich in de h.ear en 1000X productreeksen, die laatste heeft een active noise cancelling functie.

Sony vernieuwt h.ear reeks met nieuwe kleuren en modellen

De nieuwe h.ear hoofdtelefoons zullen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren: Horizon Green, Twilight Red, Grayish Black, Pale Gold en Moonlight Blue. Deze toestellen zijn volledig ontworpen in de betreffende kleur, inclusief het snoer en andere losse delen. Met de Sony Headphones Connect-app kan je de toestellen beheren alsook een equalizer instellen, manueel of met een reeks presets.

De h.ear on 2 Mini Wireless (WH-H800) is de kleinste hoofdtelefoon in het nieuwe gamma en is een on-ear model. Het heeft een batterijlevensduur van 24 uur en een Quick Charging functie waarmee je het apparaat op 10 minuten kan opladen voor anderhalf uur gebruik. Het toestel heeft ingebouwde LDAC en DSEE HX-technologieën wat de kwaliteit van gecomprimeerde audiobronnen moet verbeteren. De WH-H800 is ook geschikt voor het afspelen van Hi-Res Audio-bronnen.

De h.ear on 2 Wireless NC (WH-H900N- is een over-ear model voorzien van een Hi-Res Audio-driver en hoogwaardige noise cancelling technologie en een ‘touch control’ functie om het apparaat te bedienen via de oorschelp. De hoofdtelefoon heeft ook een Ambient Sound en Quick Attention modus waarmee je de audio kan optimaliseren. Met de Quick Attention functie wordt de noise-cancelling even uitgeschakeld als het nodig is om omgevingsgeluiden te kunnen waarnemen. Met de Ambient Sound functie kan je omgevingsgeluiden hoorbaar maken tijdens het dragen van de hoofdtelefoon.

De WH-H900N heeft een grote accu die 28 uur speeltijd moet bieden. Met de Quick Charging functie kan je na tien minuten opladen een uur naar muziek luisteren.

De laatste telg in de h.ear familie is de h.ear in 2 Wireless (WI-H700), een compact model met een accu die acht uur moet meegaan. Het toestel heeft ook een trilfunctie om inkomende oproepen aan te duiden. Die trillingen worden geleverd door een bijgeleverde magneetclip die je aan de uiteinden moet bevestigen.

Nieuwe high-end 1000X reeks van Sony

De nieuwe 1000X reeks die Sony lanceerde op IFA biedt noise cancelling en kan met de Adaptive Sound Control functie automatisch de ruisonderdrukking optimaliseren. Met de Sony Headphones Connect-app kan je de toestellen beheren alsook een equalizer instellen. De WH-1000XM2 en WI-1000X bieden ook een Atmospheric Pressure Optimising functie die de atmosferische druk in een vliegtuig meet en de ruisonderdrukking erop afstelt. De nieuwe productreeks bestaat uit een over-ear, een in-ear en een neckband model.

De WF-1000X is een in-ear model met noise cancelling. De oordopjes komen in een case die ook dient als powerbank voor de oordopjes. Wanneer je ze uit de case neemt worden ze automatisch aangeschakeld en verbinden ze met een apparaat via Bluetooth. Na het opladen kan je de oordopjes zo’n 9 uur gebruiken. Het toestel is nu verkrijgbaar voor €220.

De WI-1000X is een in-ear neckband model en daarmee ook zeer geschikt voor sporters. Met de Atmospheric Pressure Optimising stand kan je in het vliegtuig het geluid optimaliseren aan de luchtdruk in de cabine. Dit model heeft ook een ingebouwde microfoon en NFC. De accu gaat zo’n 10 uur mee. De audiodriver bedraagt een model van 9 mm en is geschikt voor High Resolution audio. Het toestel is geschikt voor het afspelen van LDAC, DSEE HX en S-Master HX. Het toestel is nu te verkrijgen voor €330.

De WI-1000XM2 is de opvolger van de MDR-1000X en biedt enkele nieuwe functies, waaronder Ambient Sound en een Personal NC Optimizer. Ook is er de Quick Attention modus waarmee je de ruisonderdrukking tijdelijk kan uitschakelen als je even het omgevingsgeluid wil waarnemen of een gesprek met iemand wil voeren. De batterij gaat zo’n 30 uur lang mee en met de Quick Charge functie kan je het toestel 70 minuten lang gebruiken na 10 minuten opladen. Het apparaat is vanaf nu verkrijgbaar voor €380.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.