Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung voegt muziekherkennings-app Shazam toe aan smart tv’s van 2017

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2017, 5:45 CategorieSmart tv's

Samsung heeft in diverse landen de populaire app Shazam toegevoegd aan zijn Smart TV platform van 2017. Op smartphones is dit een van de populairste apps om onbekende muzieknummers te identificeren, terwijl ze op de radio of televisie worden afgespeeld.

‘Shazammen’ op een televisie

Als er op televisie een muziekje voorbijkomt waarvan je denkt: die wil ik ook maar ik weet niet meer hoe die heet, is het een heel gerommel om de smartphone erbij te pakken, Shazam te starten en tijdig te activeren om het nummer te herkennen. Samsung heeft de app nu via een update aan de software voor smart tv’s toegevoegd, zodat dit makkelijk via de televisie zelf kan gebeuren. De app is beschikbaar op de Smart Hub voor de smart tv’s die Samsung dit jaar op de markt heeft gebracht.

Samsung Smart Hub

Met één klik wordt het mogelijk om een stukje muziek door Shazam te laten herkennen. Songtitels, artiesten, songteksten en informatie over albums komen beschikbaar tijdens het kijken naar een film of andere content. Shazam biedt ook uitgebreidere diensten tegen betaling. Die komen eveneens via de Samsung Smart Hub beschikbaar voor televisiekijkers.

Spraakcommando

Samsung heeft hier ook een nieuw spraakcommando aan toegevoegd. Wie tijdens het kijken muziek hoort, kan de spraakherkenning van de Samsung One Remote gebruiken door ‘what is this song?’ in te spreken. Dan wordt Shazam gestart en de app zal direct informatie over het afgespeelde nnummer laten zien.

Spotify

Shazam kan voorts worden gekoppeld aan een van de bestaande muziekstreamingdiensten die nu al via de Samsung Hub beschikbaar zijn, zoals Spotify, Napster en Deezer. Wie een abonnement heeft op een van deze diensten, kan het door Shazam geïdentificeerde nummer direct laten afspelen. Net zoals dit op smartphones werkt.

Nederland nog niet

Shazam via de Samsung Smart Hub is vooralsnog alleen beschikbaar in Korea, de Verenigde Staten, Groot-Brittannie, Frankrijk en Duitsland. Over een release in Nederland is nog niets gemeld.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    17 augustus, 2017 om 21:03

    We worden een beetje overvoerd met streaming diensten ik luister nog gewoon FM of internet radiostations of draai mijn muziek van mijn geripte cd op usb.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.