Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung verlaagt productie tv’s met 10 tot 15 procent’

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2017, 12:03 CategorieLcd en led tv's

Samsung, ’s werelds grootste fabrikant van televisies, verlaagt zijn jaarlijkse productie van 48-49 miljoen tv’s tot 42-44 miljoen tv’s. Dit weet Large Display Monitor te melden.

Hoewel Samsung nog altijd de grootste tv-fabrikant ter wereld is heeft het bedrijf de afgelopen jaren diverse malen te maken gehad met tegenvallende verkopen van nieuwe technieken en ontwikkelingen. Samsung was één van de grote partijen achter de 3D tv, wat nooit echt van de grond gekomen is. Ook het gebogen scherm, waar Samsung tot dit jaar nog vol op inzette, lijkt niet aan te slaan. De meest recente ontwikkeling, QLED, zou de concurrentie met OLED aan moeten gaan maar ook de verkopen van deze toestellen lijken tegen te vallen.

Toch heeft Samsung nog altijd een marktaandeel van 21 procent en de nummer twee, LG, volgt met 13 procent op grote afstand. Samsung heeft nu volgens Large Display Monitor de keuze gemaakt de productie van tv’s voorlopig te verlagen, van 48-49 miljoen tv’s tot 42-44 miljoen tv’s. Zelfs met de lagere aantallen blijft de Koreaanse fabrikant de grootste tv-producent. Het bedrijf zou zich, zoals eerdere berichten al meldden, meer willen focussen op high-end tv’s. In dit deel van de markt heeft het bedrijf te maken met de concurrentie van OLED, waar LG momenteel heer en meester in is.

De QLED tv’s die Samsung momenteel verkoopt zijn eigenlijk verbeterde lcd tv’s met een quantum dot-filter, maar de Koreaanse fabrikant zou al werken aan echte QLED tv’s, waarbij de quantum dots zelf licht uitstralen. Deze techniek lijkt nog een paar jaar verwijderd van massaproductie.

Lees ook onze review van de Samsung QLED tv.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  10 augustus, 2017 om 17:33

  Nou,kom maar op met de Oled VS Qled test.

 2. Frans
  10 augustus, 2017 om 17:55

  Ik ga toch voor een OLED van LG heb me nu wel meerder keren ingelezen er over en in de winkel gezien het word een OLED van LG. Ook om dat ze dolby visioen geven met een update. Is voor mij al een pre Samsung hoor je er niet over.

 3. Peter Paul
  10 augustus, 2017 om 21:14

  LG heer en meester? Tests genoeg gelezen van gerenommeerde testers die de QLED van Samsung overall hoger waarderen dan de OLED van LG. Alleen de zwartwaardes van OLED zijn NOG beter maar het verschil is bijna niet meer merkbaar en alleen meetbaar.

  • Martijn Chel
   10 augustus, 2017 om 21:30

   LG is heer en meester op het gebied van oled, zo is de zin bedoeld.
   Maar, ik moet zeggen dat wij, en diverse experts met ons, oled toch vaak als beter ervaren. Zeker in donkere (minder fel verlichte) omgevingen.

 4. WvB22
  11 augustus, 2017 om 2:40

  De strijd lijkt me wel gestreden voor dit jaar. In eigenlijk alle reviews komt de OLED techniek als beter uit de bus als de QLED van Samsung. Ik vrees voor Samsung dat hun marketing verhaal van QLED ze een beetje de das om gedaan heeft. De reviewers hebben er behoorlijk doorheen geprikt hebben waardoor QLED misschien niet helemaal op waarde wordt geschat maar meer afgedaan is als een oude wijn in nieuwe kruiken (wat feitelijk ook klopt natuurlijk). Als de prijs van OLED nog snel daalt dit jaar is Samsung helemaal in zak en as. De QLED’s zijn qua prijsstelling ook te hoog in de markt gezet naar mijn mening. De vraag is of Samsung OLED nog twee tot drie jaar kan negeren in afwachting van de ‘echte’ QLED techniek. Ik denk van niet en dat ze misschien toch Sony achterna gaan volgend jaar en panelen gaan inkopen bij LG. Tenzij ze een wonder kunnen verrichten en de ontwikkeling van QLED versnellen of zelf massaproductie van grote OLED schermen kunnen starten. Voor de concurrentie en prijs van OLED een goede ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.