‘Samsung verlaagt productie tv’s met 10 tot 15 procent’

10 augustus 2017 1 Minuut 5 Reacties
Samsung-2017-qled-3

Samsung, 's werelds grootste fabrikant van televisies, verlaagt zijn jaarlijkse productie van 48-49 miljoen tv's tot 42-44 miljoen tv's. Dit weet Large Display Monitor te melden.

Hoewel Samsung nog altijd de grootste tv-fabrikant ter wereld is heeft het bedrijf de afgelopen jaren diverse malen te maken gehad met tegenvallende verkopen van nieuwe technieken en ontwikkelingen. Samsung was één van de grote partijen achter de 3D tv, wat nooit echt van de grond gekomen is. Ook het gebogen scherm, waar Samsung tot dit jaar nog vol op inzette, lijkt niet aan te slaan. De meest recente ontwikkeling, QLED, zou de concurrentie met OLED aan moeten gaan maar ook de verkopen van deze toestellen lijken tegen te vallen.

Toch heeft Samsung nog altijd een marktaandeel van 21 procent en de nummer twee, LG, volgt met 13 procent op grote afstand. Samsung heeft nu volgens Large Display Monitor de keuze gemaakt de productie van tv’s voorlopig te verlagen, van 48-49 miljoen tv’s tot 42-44 miljoen tv’s. Zelfs met de lagere aantallen blijft de Koreaanse fabrikant de grootste tv-producent. Het bedrijf zou zich, zoals eerdere berichten al meldden, meer willen focussen op high-end tv’s. In dit deel van de markt heeft het bedrijf te maken met de concurrentie van OLED, waar LG momenteel heer en meester in is.

De QLED tv’s die Samsung momenteel verkoopt zijn eigenlijk verbeterde lcd tv’s met een quantum dot-filter, maar de Koreaanse fabrikant zou al werken aan echte QLED tv’s, waarbij de quantum dots zelf licht uitstralen. Deze techniek lijkt nog een paar jaar verwijderd van massaproductie.

Lees ook onze review van de Samsung QLED tv.

Reacties (5)