Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert Q8F-serie premium QLED tv’s

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2017, 13:42 CategorieLcd en led tv's

Samsung is de enige fabrikant die nog vol inzet op gebogen schermen, maar het lijkt er niet op dat dit ook een winstgevende strategie is. De Koreaanse fabrikant brengt namelijk een platte versie van zijn premium Q8-serie QLED tv uit.

Het lijkt erop dat de curved schermen hun langste tijd gehad hebben, nu Samsung ook alle topmodellen in een platte variant op de markt brengt. In zowel de Q7- en Q8- als de Q9-serie bevinden zich nu ook platte televisies, die qua specificaties niet onderdoen voor de gebogen varianten. Uit de reactie van Samsung blijkt ook dat er nog altijd veel vraag is naar flatscreen tv’s;

I am proud to bring the flat version of the Q8 in response to the frequent requests of European consumers seeking premium, flat and mid-size TVs, which would operate perfectly in well-lit living rooms through the entire day,” said Sang-ho Cho, VP of Visual Display at Samsung.

De nieuwe Q8F-serie zal beschikbaar zijn in een 55-inch en een 65-inch formaat. Net als bij de gebogen versie wordt gebruik gemaakt van een lcd-paneel met led-achtergrondverlichting en de QLED quantum dot-techniek. Natuurlijk zijn ook 4K Ultra HD en HDR aanwezig, en is de tv uitgerust met het Tizen smart tv-platform. Net als bij de andere topmodellen kunnen de tv’s voorzien worden van een speciale ‘no-gap’ wandsteun en een optionele Studio Stand of Tower Stand.

De Samsung Q8F-serie moet binnenkort in Europa verschijnen. Het 55-inch model krijgt een prijs van 2.599 euro mee, terwijl de 65-inch versie 3.599 euro gaat kosten.

Bekijk ook de complete Samsung 2017 lcd led tv line-up.

  • Delen:

Reacties

  1. edwin
    08 februari, 2018 om 22:15

    Hallo,

    Ik ben op zoek naar een nieuwe TV en zit nu te twijfelen tussen de Samsung UE65MU8000 en de Samsung QE65Q8F, er zit tussen deze tv’s een groot prijsverschil afhankelijk waar ik hem koop tussen de 1250 en 1500 euro. Ik lees in je artikelen dat qled een doorontwikkeling is van de MU8000 serie is de ontwikkeling van 2017 het grote prijsverschil waard of zou ik moeten wachten op de 2018 uitvoering?

    gr edwin

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.