Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung, Panasonic en 20th Century Fox vormen HDR10+ alliantie

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2017, 17:16 CategorieLcd en led tv's

Een paar maanden terug maakten Samsung en Amazon bekend met HDR10+ te komen. Deze verbeterde versie van HDR10 wordt inmiddels al op tv’s van Samsung ondersteund. Vandaag is bekendgemaakt dat meer partijen zich achter de nieuwe techniek scharen, waaronder Panasonic en 20th Century Fox.

HDR10+ alliantie

Panasonic en 20th Century Fox hebben zich aangesloten bij de HDR10+ alliantie waar Samsung en Amazon al onderdeel van waren. Deze partijen willen HDR10+ gaan aanbieden als alternatief voor Dolby Vision, zonder dat hier licentiekosten aanhangen. In 2018 moet het HDR-formaat voor meerdere fabrikanten beschikbaar zijn.

Met deze ontwikkeling lijken Panasonic en Samsung definitief hun keuze gemaakt te hebben en hoeven we van beide partijen geen apparatuur met ondersteuning voor Dolby Vision te verwachten. Een groot probleem zal dit voor consumenten echter niet zijn aangezien de meeste Dolby Vision-films momenteel ook in HDR10 uitgebracht worden. Bovendien is HDR10+ een verbeterde versie van HDR10 waardoor de verschillen tussen deze techniek en die van Dolby een stuk kleiner worden. Zo maken beide technieken gebruik van dynamische metadata waardoor de HDR-weergave per frame of per scene geregeld kan worden.

Het is logisch dat 20th Century Fox zich aansluit bij de alliantie want het bedrijf was de enige studio die zich nog niet aan Dolby Vision wilde binden. Nu weten we dus waarom. Eerder kondigde Amazon al aan content in HDR10+ aan te gaan bieden, naast Dolby Vision en HDR10.

Lees meer over wat high dynamic range precies is.

 • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  28 augustus, 2017 om 18:52

  Zucht weer een soort van standaarden oorlog. Hebben we er niet genoeg gehad. In ieder geval blij dat mijn LG op dit moment alles ondersteunt wat op dit moment mogelijk is. Vraag me wel af of HDR10+ met een firmware update toegevoegd kan worden of dat Samsung doodleuk weer nieuw TV’s gaat aanprijzen als dé nieuwe HDR standaard.

 2. Frans
  28 augustus, 2017 om 21:14

  Samsung doet het zelfde met al zijn mobieltjes gewoon eigen zin door drijven. Ik ben met Samsung gestop om dingen te kopen heb nu een uhd 203 van oppo dolby vision en ze zijn vlotter met updates kan ik van samsung niet zeggen straks ook een oled tv van LG nooit meer een samsung. Ze doen het zelf door zo stronteigewijs te blijven en niet mee gaan met andere. Maar ja straks allemaal een uhd tv dan kun je weer een 8 K gaan kopen. Moe word je ervan en ik zal niet de enige zijn. Kost ook nog klauwen geld.

 3. dinand
  29 augustus, 2017 om 16:39

  Voor HDR10+ schijn je straks de HDMI 2.1 te moeten gebruiken als het via je UBD speler wilt toespelen naar de UHD TV? Zo blijven we achter de feiten aan lopen, denk je net een nieuw en accuraat TV toestel (toekomstbestendig) gekocht te hebben, is er wel weer een nieuwere nodig…
  Tja dit is altijd al zo geweest…. vandaag gekocht, morgen verouderde techniek….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.