Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plex: ‘Maak je geen zorgen om het nieuwe privacybeleid’

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2017, 9:12 CategorieStreamingdiensten

De CEO van Plex heeft in een officiële verklaring gezegd dat gebruikers van de streamingdienst zich geen zorgen hoeven te maken over het vernieuwde privacybeleid. Het beleid is inmiddels aangescherpt, waardoor het duidelijker is dat je data nooit wordt gedeeld.

Plex heeft een nieuw privacybeleid

Vorige week heeft Plex een e-mail gestuurd naar haar gebruikers met de mededeling dat er een nieuw privacybeleid is. Eén van de aanpassingen was dat de gebruikers niet meer de mogelijkheid hadden om zich af te melden voor het verzamelen van gebruikersdata. Dat heeft vanzelfsprekend een negatieve reactie opgeleverd. De gebruikers waren bang dat het bedrijf hun data zou doorverkopen en precies kon zien wat voor bestanden ze via de dienst afspeelden; en dat is best een ding, zeker als je veel illegale downloads in je bibliotheek hebt staan.

Maar de CEO van het bedrijf, Keith Valory, heeft inmiddels een officiële reactie gegeven en zegt dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken. Er komen wat veranderingen aan, die het beleid moet aanscherpen. In Section F van het beleid staat beschreven dat Plex nooit je data zal verkopen. Dat gegeven is inmiddels beter naar voren gebracht in de samenvatting van de pagina. Valory bevestigt nog eens in zijn statement dat het bedrijf nooit je data zal verkopen — ook niet anoniem of op welke andere wijze dan ook te bedenken is.

De data die Plex wel verzameld zal zo veel mogelijk worden geanonimiseerd. Er moet wel iets van data worden verzameld, want anders kunnen de lampen niet aanblijven op het kantoor. Maar specifieke bestandstypen identificeren zal nooit echt lukken. Ook de playback informatie zal worden afgerond en krijgen mensen te zien welke data er is verzameld. Tevens laat het bedrijf zien hoe je je voortaan wel kunt afmelden voor het verzamelen van data. In de komende dagen zal het privacybeleid hierop ook aangepast worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.