Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer en Onkyo gaan samenwerking aan met DTS Play-Fi

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2017, 19:10 CategorieStreamingdiensten

Pioneer en Onkyo kondigden vandaag aan dat ze updates gaan uitrollen naar recente apparaten. Deze updates maken het mogelijk om gebruik te maken van DTS Play-Fi.

DTS Play-Fi

We schreven eerder al over DTS Play-Fi. Dit is een standaard voor multiroom-audio die zich onderscheid doordat deze niet beperkt is tot een bepaald merk. Met DTS Play-Fi kun je een luidspreker van het ene merk koppelen aan een andere luidspreker van een ander merk en ze dan content laten afspelen vanaf een AV-receiver van weer een ander merk. Daarnaast is het met DTS Play-Fi mogelijk om meerdere luidsprekers te synchroniseren om hetzelfde geluid te laten afspelen. Je kunt ook meerdere luidsprekers elk een andere stream laten afspelen uitgestuurd door hetzelfde apparaat, of juist meerdere luidsprekers door verschillende apparaten laten bedienen. Hiermee zijn dus vrijwel alle denkbare combinaties van luidsprekers en apparatuur mogelijk.

Pioneer en Onkyo

De audiovisuele tak van Pioneer werd in 2014 overgekocht door Onkyo. Sindsdien werken de fabrikanten van audiovisuele apparatuur veel samen, al hebben ze wel elk hun eigen doelgroep en zitten er verschillen in producten van de twee merken. Apparaten van de twee merken kunnen wel vaak met elkaar communiceren, doordat ze beide het platform FireConnect van Blackfire delen.

Nu kondigen de beide merken dus ook updates aan voor DTS Play-Fi. Deze update is bij Pioneer per direct beschikbaar op de MRX-3 en MRX-5 draadloze luidsprekers. Bij Onkyo is de update direct beschikbaar op de LS7200 Network Surround Sound Bar en de NCP-302 draadloze luidspreker.

Updates voor alle 2017-modellen van Onkyo met netwerkmogelijkheden verschijnen in september. Daarnaast verschijnt de update ook voor de PR-RZ5100 AV network controller en de TX-RZ1100 en TX-RZ3100 AV receivers.

Voor Pioneer volgen updates voor alle modellen uit 2017 met netwerkmogelijkheden en daarnaast volgen ook de SC-LX901, SC-LX801, SC-LX701, VSX-S520D en de VSX-S520 AV-receivers, de SX-S30DAB stereo netwerkontvanger, de NC-50DAG, XC-HM86D, X-HM86D, X-HM76D en de X-HM76 netwerk CD-spelers, de N-70AE en N50AE netwerkspelers, de FS-W50 en FS-W40 mediaspelers.

 • Delen:

Reacties

 1. Peterp
  01 augustus, 2017 om 22:16

  Ik neem aan dat de SC-LX501 deze update ookngaat krijgen?

  • Niek Luinge
   02 augustus, 2017 om 5:51

   Dit model werd in het persbericht niet genoemd, dus dat is vooralsnog niet bekend. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met Pioneer.

 2. Frans
  02 augustus, 2017 om 9:39

  Je kunt dan het beste kijken in america voor een update van pioneer Europa komt er maar gierig van af met updates van pioneer ze zijn niet zo weggeverig bij pioneer je koopt maar een nieuwe zeggen ze liever.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.