Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert PUS8602-serie tv’s met quantum dots

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 14:00 CategorieLcd en led tv's

Philips heeft in Berlijn niet alleen een nieuwe 65-inch oled tv aangekondigd. Het bedrijf komt ook met de nieuwe PUS8602-serie, bestaande uit twee modellen die gebruikmaken van de quantum dot-techniek.

Philips gaat voor quantum dots

TP Vision wil in elk segment tv’s kunnen aanbieden en dus gaat het bedrijf naast premium oled tv’s en middenklasse lcd led tv’s nu ook tv’s met quantum dots verkopen. Simpel gezegd zijn dit lcd led tv’s die over een quantum dot-filter beschikken en hierdoor een groter kleurbereik kunnen halen, met nauwkeurige en strakke kleuren. Ook ligt de helderheid hoger en wordt de kijkhoek groter. Meer over deze techniek lees je in ons quantum dot achtergrondartikel.

Door quantum dot-technologie wordt het lichtvermogen van de PUS8602 versterkt tot 1100 nits. Ook het kleurengamma versterkt tot  98% DCI P3 waardoor het toestel in aanmerking komt voor het Ultra HD Premium certificaat en Philips TV eigen HDR Perfect status.

De nieuwe tv’s in de PUS8602 zijn voorzien van een lcd-paneel met edge lit led-achtergrondverlichting, de Ultra HD-resolutie, HDR-ondersteuning, Ambilight aan drie zijden, Android TV versie 6 met een quadcore-processor en een Europees design. Onder de motorkap heeft Philips de begin dit jaar gepresenteerde P5 Perfect Picture Engine geplaatst. Tot nu toe werden verschillende functies ingevuld door een aantal chips. Door alles op een chip te plaatsen gebeuren de operaties in de optimale volgorde. De verbeteringen zijn er op vijf vlakken: Bronkwaliteit, Scherpte, Kleur, Contrast, en Bewegingsscherpte.

Onder het scherm zien we een ‘zwevende’ soundbar terug. Deze speaker is voorzien van twee front-firing drivers, geplaatst in een aluminium behuizing. De bas wordt middels een Double Ring speaker aan de achterzijde weergegeven. De soundbar is verpakt in Kvadrat stof.

Prijs en beschikbaarheid

TP Vision brengt een 55-inch en een 65-inch model in de PUS8602-serie op de markt. Over de prijzen is nog geen informatie vrijgegeven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.