Philips onthult 65POS9602 oled tv met 65-inch formaat

31 augustus 2017 1 Minuut 2 Reacties
Philips-9000-serie-oled-2017

TP Vision heeft vandaag tijdens IFA 2017 zijn derde oled tv gepresenteerd. Het nieuwe, premium model komt in de 9000-serie en beschikt onder meer over een ingebouwde soundbar, een Europees design en natuurlijk Ambilight verlichting.

Philips 65POS9602 oled tv

Tot vandaag was het voor fans van Philips alleen mogelijk een 55-inch oled tv aan te schaffen, maar vandaag wordt er een 65-inch variant aan het assortiment toegevoegd. De 65POS9602 is een volledig uitgeruste oled tv, natuurlijk met Philips’ Ambilight verlichting aan drie zijden.

De 65POS9602 is voorzien van een 65-inch oled-paneel van LG, de hoge Ultra HD-resolutie, ondersteuning voor high dynamic range met 900 nits aan helderheid, een weergave van 99 procent van het DCI-P3 kleurbereik en Android TV versie 6 als smart tv-platform met een quadcore-processor. Onder de motorkap heeft Philips de begin dit jaar gepresenteerde P5 Perfect Picture Engine geplaatst. Tot nu toe werden verschillende functies ingevuld door een aantal chips. Door alles op een chip te plaatsen gebeuren de operaties in de optimale volgorde. De verbeteringen zijn er op vijf vlakken: Bronkwaliteit, Scherpte, Kleur, Contrast en Bewegingsscherpte.

Opvallend is het design. TP Vision heeft ervoor gekozen de 65POS9602 tv voorzien van een standaard met geïntegreerde 6.1-kanaals en 60 Watt soundbase. Deze speaker maakt gebruik van zes front-firing, verpakt in een Kvadrat luidsprekerdoek. De lage tonen worden verzorgd door een naar achter gerichte ‘triple ring’-speaker met geïntegreerde bassport. De soundbase kan onder de tv als standaard gebruikt worden of onder de tv geplaatst worden als deze aan de muur gehangen wordt. De tv wordt geleverd met de bekende Philips afstandsbediening, voorzien van een QWERT-toetsenbord aan de onderzijde.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips 65POS9602 moet dit jaar nog in Nederland en België te koop zijn. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (2)