Philips brengt Google Assistant en AmbiSmart-app naar smart tv’s

31 augustus 2017 1 Minuut 1 Reacties
philips-65pus7601-review-android-tv-1

TP Vision heeft vandaag tijdens IFA 2017 niet alleen nieuwe Philips tv's aangekondigd. Het bedrijf heeft ook verbeteringen voor zijn smart tv's getoond. Zo komt de Google Assistant beschikbaar op Philips smart tv's en kun je vanaf nu de nieuwe AmbiSmart-app gebruiken.

Google Assistant voor Philips smart tv’s

Met de ingebouwde Google Assistant voor Philips Android TV’s kunnen gebruikers snel content vinden, waaronder favoriete films en series van Netflix of YouTube, weersvoorspellingen of het laatste nieuws. De Google Assistant stuurt daarbij andere smartapparaten zoals Philips Hue lampen aan. Via de MIC toets op de afstandsbediening van de tv kun je een vraag te stellen aan Google Assistant. De Assistent neemt het daarna over.

De Google Assistant is beschikbaar op alle Philips Android TV’s van 2017 waarvan het besturingssysteem een software-update naar de Nougat versie heeft ondergaan – de verwachting is dat dit in de herfst van 2017 start. Philips Android TV’s die geen afstandsbediening met ingebouwde microfoon hebben, kunnen de Google Assistant via een mobiele Google app met de naam ‘Android TV afstandsbediening’ downloaden op hun mobiele telefoon. Let wel; vooralsnog is de Google Assistant alleen in het Engels te gebruiken.

AmbiSmart-app

De nieuwe AmbiSmart-app gaat de interactie met Ambilight aan. Gebruikers kunnen verschillende kleuren aan weerszijden van Ambilight toewijzen, schakelen tussen Video, Audio en Kleurenmodus en voor elke modus een verschillende instelling kiezen. Bijvoorbeeld een 3D instelling in Videomodus of het aanpassen van de helderheid en verzadiging van het Ambilight effect. Alle instellingen zijn voor te programmeren en op te slaan in een nieuw profiel.

De app biedt ook een zogenoemde ‘virtuele afstandsbediening’ die het mogelijk maakt de verschillende tv functies via je smartphone te besturen. Voor Android Smartphones is de AmbiSmart-app al in september 2017 beschikbaar. De iOS versie volgt later. De app is geschikt voor Ambilight TV’s vanaf 2017.

Reacties (1)