Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic kondigt multiroomspeaker met Google Assistant aan

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 9:06 CategorieLuidsprekers

Panasonic heeft tijdens IFA 2017 zijn eerste multiroomspeaker met ingebouwde spraakassistent aangekondigd. De Japanse fabrikant komt met de SC-GA10, een rechthoekige speaker die voorzien is van de Google Assistant en vooral moet uitblinken in geluidskwaliteit.

Panasonic liet tijdens de persconferentie in Berlijn weten dat de huidige slimme speakers niet echt een fatsoenlijk geluid kunnen weergeven, zeker niet als het om muziek gaat. Daar wil het bedrijf verandering in brengen en daarom komt Panasonic met de eigen SC-GA10. Deze rechthoekige speaker beschikt over diverse componenten en technieken die voor een optimale audioweergave moeten zorgen.

De SC-GA10 beschikt over twee 20mm tweeters en een 8cm subwoofer die samen voor een betere muziekweergave, dan we tot op heden van slimme speakers gewend zijn, moeten bieden. Daarnaast is de speaker een multiroomspeaker, waardoor het mogelijk is om meerdere speakers in huis te plaatsen en deze samen of los van elkaar te laten spelen. De Multiroom audio-functie van de Google Assistant stelt gebruikers in staat de luidspreker te combineren met luidsprekers waarin Chromecast Audio of Chromecast is ingebouwd. Twee speakers kunnen daarbij gekoppeld worden voor een stereoweergave. Via de Music Control-app van Panasonic kan muziek vanaf bijvoorbeeld een tablet, computer, smartphone of nas naar de speaker gestreamd worden.

Panasonic speaker Google Assistant

Panasonic heeft gekozen voor de Google Assistant als digitale assistent. Middels de ingebouwde microfoon kan deze assistent antwoord geven op je vragen, je agenda oplezen, muziek opzoeken en afspelen en nog veel meer.

De Panasonic SC-GA10 komt vanaf de winter op de Europese markt, maar voorlopig alleen in Duitsland, Frankrijk en de UK. Mogelijk komt de speaker later in 2018 ook naar Nederland. Er komt een witte en een zwarte versie op de markt. De adviesprijs is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.