Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo en Pioneer producten met DTS Play-Fi gaan Amazon Alexa ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 17:35 CategorieLuidsprekers

Onkyo en Pioneer kondigen vandaag aan dat de DTS Play-Fi producten van beide bedrijven ondersteuning gaan bieden voor Amazon Alexa. Dit betekent dat de betreffende producten bediend kunnen worden door speakers waarin Amazon Alexa geïntegreerd zit.

Onder meer av-receivers, soundbars en speakers van Onkyo en Pioneer die beschikken over de DTS Play-Fi standaard voor multiroomaudio kunnen binnenkort aangestuurd worden met de digitale assistent van Amazon; Alexa. Producten als de Amazon Echo, Echo Dot en Fire TV, die beschikken over spraakbediening middels Amazon Alexa, kunnen hierdoor gebruikt worden als ‘remote’. Zo kun je Amazon Echo een stemcommando geven om het volume van de receiver te verlagen, waarna de gekoppelde receiver de actie zal uitvoeren. Ook de vandaag aangekondigde Onkyo Smart Speaker P3 en Pioneer Elite Smart Speaker F4, beiden voorzien van spraakbediening middels Amazon Alexa, kunnen deze functie vervullen. Dankzij een ingebouwde microfoon kun je op een afstand tot vier meter commando’s geven, waarna gekoppelde producten hierop reageren.

Dankzij DTS Play-Fi is het mogelijk om meerdere compatibele apparaten met elkaar te koppelen en dus muziek die via Amazon Alexa gestreamd wordt op meerdere apparaten tegelijkertijd weer te geven. Een speaker met Alexa kan vervolgens gebruikt worden om de muziekweergave op alle gekoppelde speakers te bedienen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.