Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo kondigt slimme speakers aan: de P3 met Alexa en de G3 met Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 21:02 CategorieLuidsprekers

Onkyo heeft twee slimme speakers aangekondigd. Beide modellen maken gebruik van spraakbesturing. De P3 maakt gebruik van Alexa en de G3 is voorzien van Google Assistant.

P3 en G3 van Onkyo

De P3 is een slimmer speaker met Alexa-spraakbesturing, die muziek en stemmen in hifi kwaliteit te gehore kan brengen. Hij kan tevens gebruikt worden om via je stem (sommige) andere smart-devices aan te sturen. Zo ondersteunt hij op het gebied van thermostaten en lampen bepaalde producten van WeMo, Philips Hue, Samsung SmartThings, Eceboo en Nest. Alexa kan daarnaast vragen beantwoorden en informatie doorgeven. Denk daarbij aan het voorlezen van krantenkoppen en het geven van updates op het gebied van weer en verkeer.

De P3 is de eerste slimme speaker met ondersteuning voor DTS Play-Fi technologie. Door middel van de gratis Onkyo Music Control App voor iPad, iPhone, smartphones en tablets van Android. Met DTS Play-Fi stream je muziek van diensten als Amazon Music, TIDAL, Deezer en TuneIn, plus je eigen opgeslagen collectie, naar andere compatible producten. Elk familielid kan daarbij in zijn eigen kamer (of kamers) naar zijn eigen muziek luisteren. DTS Play-Fi kan ook aangestuurd worden door middel van de Apple Watch of Android Wear.

De P3 bevat dual full-range drivers, dual passive bass radiators en amplificatie door middel van DSP switching. Via een auxiliary input kan hij verbonden worden met mediaspelers, telefoons en tablet. Via bedrading kan ook je oude stereosysteem worden aangesloten.

Onkyo kondigde een tweede slimme speaker aan in de vorm van de G3. Deze maakt gebruik van Google Assistant en ingebouwde Chromecast voor het streamen van muziek door middel van multi-room. Het is de eerste Onkyo-speaker met Google Assistant, waarmee je niet alleen met je stem informatie op kunt vragen, maar ook entertainment en andere devices in huis aan kunt sturen, allemaal gecombineerd met een volgens Onkyo hoogwaardig geluid.

De G3 kan net als de P3 vragen beantwoorden, informatie over het weer en het verkeer aan je doorgeven en nog meer nuttige informatie kenbaar maken. Google Assistant werkt ook in combinatie met verschillende smarthome-apps, waarmee je bijvoorbeeld de temperatuur en het licht aan kunt passen met je stem, om zo het multitasken in huis makkelijker te maken. De G3 heeft DSP aan boord voor dynamische noise reduction, dat moet zorgen voor een helder geluid bij elk volume. Verschillende muziek-apps zijn standaard geïnstalleerd.

Naast je eigen collectie kun je met de G3 ook muziek van Google Play Music en TuneIn streamen naar Chromecast en andere hifi-componenten in huis. Je kunt met je stem de nummers aanvragen en ook bijvoorbeeld het volume van de muziek kan met je stem geregeld worden. Apps met Chromecast-ondersteuning voor iPad, iPhone, Android, tablets, PC, Mac en Chromebook kunnen draadloos audio streamen naar speakers, soundbars, AVRs en hi-fi systemen door op het “cast” icoontje te klikken.

Beide speakers zullen in oktober van dit jaar op de markt verschijnen. De G3 is aangekondigd in een zwarte en in een witte uitvoering. Onkyo heeft nog geen prijzen bekend gemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.