Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Muziekstreamingdienst Spotify gaat ook podcasts aanbieden

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2017, 8:49 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Spotify heeft laten weten dat het bedrijf voortaan ook verschillende podcasts zal gaan aanbieden via de app. De dienst gaat daarmee een strijd aan met de Podcast-app van Apple, het meest gebruikte platform voor het beluisteren van de shows.

Spotify biedt podcasts aan

De strijd om de luisteraar wordt de laatste tijd op een ander segment van de markt gestreden: de markt voor podcast. Dit zijn (vooraf opgenomen) radioshows die mensen op elk moment kunnen beluisteren, via muziekstreamingdiensten of speciaal daarvoor bestemde applicaties. De Podcast-applicatie van Apple is momenteel één van de meest gebruikte platformen daarvoor (zo niet dé meest gebruikte), maar er ligt dus concurrentie op de loer. Nu mengt ook Spotify zich in de strijd, nadat Deezer eerder al deze aankondiging deed.

In ruil voor het promoten van podcasts, zullen enkele podcastmakers Spotify onder de aandacht brengen van luisteraars. Onder andere de shows Reply All, Pod Save America en The Bill Simmons Podcast, respectievelijk shows op het gebied van technologie, politiek en sport, zullen de dienst gaan pluggen. Ook zal de streamingdienst voor originele podcasts gaan zorgen en is er tegenwoordig een podcast-tab binnen de apps te vinden. Op dit moment heeft de dienst zestig miljoen betalende klanten en 140 miljoen gratis gebruikers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.