Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt ook HDR HLG-update uit voor B6V-serie oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2017, 10:49 CategorieOled tv's

LG heeft onlangs een firmware-update uitgebracht voor zijn oled tv’s uit 2016. Met deze update wordt ondersteuning voor Hybrid Log Gamma (HLG) toegevoegd en kun je dus in de toekomst tv-uitzendingen in HDR bekijken. De B6V-serie oled tv’s konden echter nog niet van deze update voorzien worden maar daar komt nu verandering in.

De Koreaanse fabrikant laat deze week weten ook een update voor de B6V-serie oled tv’s uit te brengen. Deze update moest speciaal ontwikkeld worden omdat de B6V-serie oled tv’s op een andere processor draaien. De firmware-update wordt automatisch op de tv’s gedownload, mits ze aangesloten zijn op het internet. Dankzij de update wordt ondersteuning voor HLG toegevoegd. Overigens wordt de update ook uitgerold voor diverse premium lcd tv’s uit 2016; de UH780V, UH850V, UH855V en UH950V modellen.

Met HLG wordt tegelijkertijd een stream met SDR-content en HDR-content verstuurd, zodat de tv-uitzending zowel in HDR als SDR te bekijken is. Het grote voordeel voor omroepen is dat dit veel minder bandbreedte kost dan een dedicated HDR-stream.

Bekijk ook de LG 2017 oled tv line-up met alle nieuwe modellen van de Koreaanse fabrikant.

 • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  20 augustus, 2017 om 12:06

  Dat is toch wel netjes. LG heeft er een handje van om zich op update gebied niet aan de beloften te houden maar gaat nu goed.

 2. eric
  06 juli, 2018 om 16:11

  de update is er nog steeds niet en lijkt het artikel ook niet te kloppen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.