Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

JBL kondigt BAR-serie soundbars aan

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 16:57 CategorieLuidsprekers

JBL kondigt tijdens IFA 2017 in Berlijn een complete serie soundbars aan onder de naam BAR. Deze serie maakt een soundbar in meerdere configuraties mogelijk en moet gebruikers voorzien van een home cinema-ervaring. De soundbars zijn voorzien van een slank design en bluetooth 4.0 voor het streamen van muziek.

JBL BAR-serie soundbars

De JBL Bar-serie soundbars is verkrijgbaar in vier modellen: de BAR STUDIO, BAR 2.1, BAR 3.1 en BAR 5.1. De meest uitgebreide soundbar-set heeft naast Dolby Digital-decodering extra luidsprekers om het geluid te versterken, inclusief een – volgens de fabrikant – stevige bass.

De BAR-serie moet eenvoudig te installeren zijn en biedt toegang tot HDMI en ARC-ingangen en optische- en AUX-aansluitingen. Onder andere de 3.1 en 5.1 zijn voorzien van meerdere 4K HDMI-doorgangen zodat bijvoorbeeld Blu-Ray-spelers en gameconsoles kunnen worden aangesloten. Iedere soundbar reageert bovendien op de tv-afstandsbediening, zodat het aantal controllers wordt verminderd. Ook is de serie uitgerust met JBL SoundShift-technologie, zodat het mogelijk is om makkelijk van geluidsbron te wisselen.

Met 510 Watt van het totale systeemvermogen, drie 4K HDMI ingangen, een 10-inch draadloze subwoofer en DTS-decodering, is de BAR 5.1 de meest geavanceerde soundbar in de serie. Daarbij kunnen de afneembare speakers van de soundbar los worden gekoppeld en op elke gewenste plek in de kamer worden geplaatst. In deze uiteinden zitten oplaadbare batterijen met tot 10 uur speeltijd.

De Bluetooth-bar STUDIO is met name bedoeld voor de iets kleinere kamers. De Studio is slank en eenvoudig te gebruiken met één kabelverbinding via HDMI ARC en maar één geluidskaart. Voor meer kracht kan de BAR 2.1 of 3.1 worden toegevoegd.

Prijs en beschikbaarheid

De JBL Bar 2.1 is beschikbaar vanaf september 2017. De STUDIO, 3.1 en de 5.1 zijn beschikbaar vanaf oktober 2017. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.


€ 539,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.