Hi-res audio van Deezer Elite nu ook te beluisteren via Chromecast

30 augustus 2017 1 Minuut 2 Reacties
DeezerLogo

Voorheen was de hi-res audio van Deezer Elite enkel te beluisteren in combinatie met Sonos, maar nu kan het naar alle met Chromecast uitgeruste speakers gestreamd worden.

Deezer Elite biedt zijn hi-res audio nu ook aan via Chromecast. Het duurdere abonnement van streamingdienst Deezer onderging tevens een naamsverandering en heet nu Deezer HiFi.

Hi-res audio naar Chromecast

In 2014 werd Deezer Elite geïntroduceerd om audio van de allerhoogste kwaliteit exclusief te streamen naar speakers van Sonos. De dienst kon niet gebruikt worden in combinatie met speakers van andere fabrikanten, maar daar is nu dan eindelijk verandering in gekomen. Vanaf vandaag is de hi-res audio van Deezer Eli… sorry Deezer HiFi ook beschikbaar via Chromecast Audio en andere speakers die Chromecast ingebouwd hebben. En daardoor kan de hi-res audio nu ook beluisterd worden in combinatie met bepaalde speakers van merken als onder meer Sony, Samsung, Bang & Olufsen, Onkyo en Pioneer.

Deezer Hifi is twee keer zo duur als een standaard abonnement op Deezer, maar daarvoor krijg je wel lossless audio-bestanden (FLAC) die niet zijn gecomprimeerd. En je krijgt met Deezer HiFi beschikking over onder meer podcasts, live sportevenementen en audioboeken, net zoals bijvoorbeeld ook concurrent Spotify inmiddels veel meer aanbiedt dan enkel muziek. Volgens Deezer is Deezer HiFi ook de eerste streamingdienst waarbij de gebruiker hi-res audio-bestanden aan kan sturen door middel van spraakbesturing via Google Assistant.

Er zit wat dat laatste betreft nog wel een addertje onder het gras, want momenteel is Google Home de enige speaker die gebruik maakt van Google Assistant. Google Home is helaas vooralsnog niet verkrijgbaar in Nederland. Maar andere speakers met Google Assistant lijken niet meer zo ver weg te zijn, want vlak voor aanvang van de IFA-beurs in Duitsland werden er al een aantal (van de merken Panasonic en Anker en Mobvoi) aangekondigd.

Reacties (2)