Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision-update voor LG UP970 nu beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2017, 10:56 CategorieBlu-ray

We hebben er even op moeten wachten maar LG is eindelijk begonnen met de uitrol van de Dolby Vision-update voor de UP970 Ultra HD Blu-ray speler. De update wordt automatisch op het apparaat gedownload, mits deze is aangesloten op het internet.

Met deze update voor Dolby Vision wordt de 299 euro kostende speler de goedkoopste Ultra HD Blu-ray speler die deze HDR-standaard ondersteunt. Dankzij de ondersteuning kun je Ultra HD Blu-ray discs en content op Netflix met Dolby Vision bekijken. Natuurlijk heb je dan ook een televisie nodig die de HDR-standaard ondersteunt. Alle LG oled tv’s uit 2017 en de premium lcd led tv’s ondersteunen de standaard.

De UP970 is de eerste Ultra HD Blu-ray speler van LG en kan dus Ultra HD Blu-ray discs afspelen. Het model beschikt over ondersteuning voor HDR-weergave, in de vorm van HDR10 en Dolby Vision. De laatstgenoemde standaard zien we ook op de high-end tv’s van het bedrijf terug. Verder komt de speler met een ethernetpoort, twee hdmi 2.0a-uitgangen voor het scheiden van audio en video en ondersteuning voor HDCP 2.2. Ook is WiFi aanwezig voor een draadloze verbinding met het thuisnetwerk en krijg je toegang tot diverse apps, waaronder de streamingdiensten van Netflix en Amazon.

Lees ook meer over wat high dynamic range precies is en lees onze review van de LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler. • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  18 augustus, 2017 om 11:50

  Vreemd dat dat bij de duurdere en later uitgekomen Sony X800 niet kan.

 2. roy
  18 augustus, 2017 om 12:25

  net gekeken en heb nog steeds geen update ontvangen

 3. WvB22
  20 augustus, 2017 om 12:04

  Deze speler voor 133 euro op de kop getikt bij Wehkamp. Komt vaker voorbij deze actie. Even een prijsalert bij tweakers instellen en dan heb je voor weinig een hele knappe 4K speler.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.