Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Disney stopt met Netflix en begint eigen streamingdienst – update

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2017, 10:45 CategorieStreamingdiensten

Het lag al in de lijn der verwachting maar deze week is het officieel bekendgemaakt. The Walt Disney Company laat weten in 2019 een eigen streamingdienst voor films en series te beginnen, wat betekent dat de films en series van Disney van Netflix gaan verdwijnen.

In 2019 wordt de overeenkomst tussen Disney en Netflix beëindigd, maar tot die tijd kunnen alle titels die onder Disney vallen, waaronder bijvoorbeeld Frozen en de Star Wars-films, nog via de streamingdienst bekeken worden. Daarna verhuist alle content naar Disney’s eigen videoplatform. Dit betekent dat titels als Toy Story 4 en de opvolger van Frozen alleen bij Disney zelf te bekijken zullen zijn. De tijd van Disney-films op Netflix was dan van korte duur, want gebruikers van de dienst kunnen pas sinds 3 jaar van de titels van Disney genieten.

Netflix laat daarbij weten dat beide bedrijven ook in de toekomst intensief blijven samenwerken. Zo is de kans groot dat de superheldenseries van Marvel Television, onderdeel van The Walt Disney Company, ook na 2019 nog bij de streamingdienst te zien blijven. Op Netflix zijn onder meer Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage van Marvel Television te zien.

De eigen videodienst van Disney moet in de loop van 2019 in de lucht gaan. Aanvankelijk wordt deze alleen in de VS gelanceerd, maar vrij snel daarna moet deze ook wereldwijd te gebruiken zijn.

Update 10-08: Netflix laat vandaag in een statement weten dat bovenstaande ontwikkelingen vooralsnog alleen van toepassing zijn op de Amerikaanse markt. Nederlandse gebruikers van Netflix blijven, voor zover we begrijpen, toegang krijgen tot content van Disney;

Our deals with Disney OUTSIDE the US remain exactly as is –  it doesn’t have any impact on  all Disney movies we may have under separate deals in those markets.  

The statement  Disney made only impacts the US and only the pay one output deal for theatrical films. US Netflix members will have access to Disney films on the service through the end of 2019, including all new films that are shown theatrically through the end of 2018. We continue to do business with the Walt Disney Company on many fronts, including our ongoing relationship with Marvel TV.”

  • Delen:

Reacties

  1. WvB22
    13 augustus, 2017 om 23:14

    Hoe drijf je de abonnees weer terug in de piraterij. Ik ben best bereid om abonnementen af te sluiten. Betaal me nu al redelijk scheel om alle films en muziek netjes te streamen. Nu is dit niet echt van toepassing op de Nederlandse markt maar dit wordt echt een brug te ver als je voor elke studio aparte abonnementen moet afsluiten. De studio’s gaan zich nog wel achter hun oren krabben. Zeker studio’s met redelijk beperkte content (CBS, Disney). Tuurlijk zijn er toptitels bij deze studio’s maar voor die paar titels per jaar gaan we dat dus niet doen. Enige uitzondering: als Disney echt de hele collectie films voor streamen beschikbaar maakt zodat je in één keer een digitale Disney kast hebt. Die kans acht ik echter klein.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.