Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dashboard van Xbox One gaat dit najaar wederom op de schop

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2017, 10:52 CategorieGaming

Microsoft heeft in een video laten zien wat we later dit jaar mogen verwachten van de Xbox One-dashboardupdate die in de herfst verschijnt. De interface gaat wederom op de schop, maar gebruikers krijgen wel veel meer aanpassingsmogelijkheden.

Xbox One-dashboardupdate verschijnt in de herfst van 2017

Microsoft test momenteel een nieuwe versie van het dashboard op Xbox One. De update is nu beschikbaar voor de mensen die updates testen in de alpha ring, en zoals het er nu naar uitziet zal er wederom een hoop veranderen. De update zal zich wederom concentreren op het sneller kunnen navigeren tussen de verschillende opties. Zo zal het splash-scherm, dat je ziet wanneer je een app of game opstart, gaan verdwijnen. Ook zal Microsoft elementen van het Fluent Design van Windows 10 gaan introduceren op de spelcomputer.

In de video die Microsoft op het Xbox-kanaal op YouTube heeft gepubliceerd, is te zien dat de verticale navigatie tussen de tabs nu horizontaal is gemaakt. Daardoor kun je, als we communitymanager Larry Hryb mogen geloven, razendsnel tussen de tabs schakelen middels de triggers. Maar je kunt ook nog altijd de vierpuntdruktoets of de analoge knuppel gebruiken. Wanneer je een optie opent, bijvoorbeeld vrienden of achievements, dan ontstaat er een tweede laag, zodat je altijd kunt zien waar je bent (gebleven).

De grootste aanpassing waar je direct mee te maken krijgt, is ongetwijfeld het Home-menu. Gebruikers kunnen die interface volledig aanpassen met elementen van het Fluent Design. Naast games en apps kun je nu ook je vrienden pinnen op je thuisscherm. Gepinde spellen laten zelfs meer informatie zien over wat je vrienden doen, bijvoorbeeld. De Community-tab krijgt ook een nieuwe lik verf en presenteert nu veel meer content. In de herfst van 2017 wordt de update uitgerold naar iedereen die een Xbox One-spelcomputer heeft.

Meer lezen?

Lees hier wat de verschillen tussen de Xbox One, Xbox One S en Xbox One X zijn. Meer geïnteresseerd in PlayStation en de mogelijkheden wat 4K en HDR betreft? Dan kun je terecht in dit uitgebreid achtergrondartikel. Ook leggen we in dit artikel de Xbox One X en de PlayStation 4 naast elkaar.


€ 285,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Reacties

  1. dinand
    09 augustus, 2017 om 15:06

    Leuke nieuwe update, is wel effe wennen.
    Persoonlijk hoop ik dat de X Box One S ook nog een update krijgt voor de ondersteuning van Dolby Vision content bij het streamen van Netflix in 4K.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.