Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cambridge Audio lanceert CXUHD Ultra HD Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2017, 21:45 CategorieBlu-ray

Daar is ‘ie dan eindelijk; de Cambridge Audio CXUHD Ultra HD Blu-ray speler. Er gingen al een tijdje geruchten over maar op de website van het merk is nu eindelijk alle informatie over de high-end Blu-ray speler te vinden.

Cambridge Audio CXUHD Ultra HD Blu-ray speler

De CXUHD is de eerste Ultra HD Blu-ray speler van het Britse merk en ook één van de eerste high-end modellen die we zien verschijnen. Oppo gaat het bedrijf voor, met de introductie van de UDP-203 en UDP-205.

De Ultra HD Blu-ray speler ondersteunt vanzelfsprekend de nieuwste standaarden en technieken, waaronder 4K Ultra HD en HDR. En goed nieuws voor de fans van Dolby Vision want de HDR-standaard van Dolby wordt ook ondersteund. Op het gebied van audio kunnen alle bekende audioformaten, waaronder DTS:X en Dolby Atmos, doorgestuurd worden naar je receiver.

Verder kan de speler een verscheidenheid aan bestandsformaten, bijvoorbeeld via de twee usb 3.0-poorten, en fysieke media afspelen. 4K video’s worden ondersteund in de vorm van HEVC H.265, H.264, VP9 4K en Hi10P, en audio kun je afspelen in de vorm van onder meer Flac en 5.1-kanaals DSD. Wil je fysieke media weergeven dan kun je aan de slag met Blu-ray, 3D Blu-ray, DVD, DVD-Audio, SACD en audio CD.

Aangezien we het hebben over Cambridge Audio verwachten we natuurlijk ook net wat extra kwaliteit. Het bedrijf zelf belooft referentiekwaliteit video af te kunnen leveren, mede dankzij een quadcore Mediatek MTK8591-videoprocessor, een ‘high-precision, balanced laser optical disc loader’, een verstevigd chassis met aluminium frontpaneel en het ontbreken van een interne DAC. Dit laatste moet de interferentie aan het signaal verminderen. Er zijn dus ook geen analoge uitgangen achterop de speler te vinden.

Verder komt de CXUHD met twee HDMI-uitgangen; een HDMI 2.0a-poort voor bijvoorbeeld een tv en een HDMI 1.4-poort voor de koppeling van een oudere av-receiver. Ook is er een HDMI 2.0-input aanwezig waardoor je een Chromecast of andere mediaspeler kunt aansluiten. De speler heeft een afmeting van 82mm x 430mm x 312mm en weegt 5 kilogram.

Prijs en beschikbaarheid

De Cambridge Audio CXUHD zal vanaf volgende maand te koop zijn voor een prijs van 799 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  10 augustus, 2017 om 10:24

  Bijna net zo duur als de oppo zal ook wel net zo goed zijn als ik de techniek die er in zit. Word tijd om alle dvd in de winkels niet meer te verkopen komt er ook meer 4 K en blurays bij in de winkel anders blijft het online kopen van 4 k in en op internet daar zijn ze goedkoper dan in de bekende winkels die er nog zijn in nedeland

  • Ron
   11 augustus, 2017 om 19:36

   Ik neig toch naar de Oppo omdat daar de analoge uitgangen voorhanden zijn en ze al een goede naam hebben opgebouwd. Cambridge ken ik als audiomerk (heb ook een DAC van hen) maar in dit segment moeten ze zich nog bewijzen dus ik wacht even de reviews af. Design van dit apparaat is mooier dan die van Oppo UDP-203 maar bij dit soort prijzen moet de techniek en update/ondersteuning zeker top zijn en dat moet ik nog eerst zien bij Cambridge. Voor wat betreft de DVD’s uit de winkels denk ik dat je je moet realiseren dat wij dan misschien al jaren de DVD hebben afgezworen maar de gemiddelde nederlander heeft nog gewoon een simpele DVD-speler en kan/wil die blu-ray schijfjes niet gebruiken. Die ontneem je dan hun plezier als je alleen maar blu-rays gaat verkopen, niet slim dus. Zelf koop ik blu-rays online, DVD komt al jaren niet meer voor bij mijn collectie.

 2. Frans Callebaut
  11 augustus, 2017 om 19:47

  hallo martijn,
  dit is wel een heel andere speler dan jullie in maart aangekondigd hebben; die heeft een ingebouwde dac en analoge uitgangen. begrijpe wie begrijpen kan.
  mvg,
  frans callebaut

  • Martijn Chel
   12 augustus, 2017 om 1:17

   We hebben toen niks aangekondigd. Dat was een gerucht.

 3. Frans Callebaut
  12 augustus, 2017 om 15:41

  hallo martijn,
  er stond nochtans een foto bij en alle technische gegevens. het was duidelijk een heel ander toestel.
  mvg,
  frans callebaut

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.