Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple steekt 1 miljard dollar in eigen content’

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2017, 14:52 CategorieEntertainment

Apple heeft 1 miljard dollar opzij gezet om eigen televisieseries te maken komend jaar. Daarmee wil de onderneming van CEO Tim Cook het opnemen tegen Netflix en Amazon. Vermoedelijk is die 1 miljard dollar slechts het begin. Ter vergelijking: Netflix steekt dit jaar 6 miljard dollar in de productie van 1.000 uur aan originele content. En Amazon gaf bij lancering van zijn eigen streamingdienst in 2013 ook 1 miljard dollar uit.

Apple en televisie

De Wall Street Journal meldt dat Apple het bedrag in handen van Hollywood-veteranen Jamie Erlicht en Zack van Amburg legt. Zij werden in juni door Apple ingehuurd om een contentstrategie op te bouwen. Daarnaast huurde Apple enige tijd geleden nog Matt Cherniss van WGN America in, om te werken aan een wereldwijde streamingdienst.

Naar het schijnt zijn er al meerdere gesprekken gevoerd met agenten van beroemde acteurs, schrijvers en regisseurs, om te kijken wat Apple zou kunnen maken. Het bedrijf zal minstens één echte hit moeten maken om zijn videodienst te laten slagen, stellen insiders van de WSJ. Hoe duur de series worden is niet zeker. Gewoonlijk betalen bedrijven rond de 2 miljoen dollar per aflevering voor een beginnende komedieshow, meer dan 5 miljoen dollar voor een dramaserie en een show als Game of Thrones kost tot 10 miljoen dollar per aflevering.

Apple’s eerste serie

Apple hoopt met de nieuwe programma’s de aantrekkingskracht van iTunes te vergroten. De vraag is alleen of het daarin slaagt, want met zijn eerste seriePlanet of the Apps – wist het niet bepaald indruk te maken. Eigen content is nodig om de omzet van de videoverkopen in iTunes omhoog te brengen. Die dalen de afgelopen jaren steevast. Volgens de Wall Street Journal was videocontent vorig jaar goed voor 35 procent van de totale omzet van iTunes, waar dat vijf jaar geleden nog vijftig procent was.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.