Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha R-N803D: eerste stereonetwerkreceiver met YPAO R.S.C.

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2017, 16:10 CategorieReceivers

Yamaha heeft woensdag de eerste stereonetwerkreceiver onthuld: de Yamaha R-N803D, met YPAO R.S.C. automatische inmeting. De receiver zal vanaf september te koop zijn in Nederland, voor een adviesprijs van 899 euro.

Dit is de Yamaha R-N803D

Fabrikant Yamaha heeft een nieuwe stereonetwerkreceiver onthuld: de Yamaha R-N803D. Deze receiver biedt ondersteuning aan voor YPAO R.S.C. automatische inmeting. Met een druk op de knop onderzoekt de meegeleverde meetmicrofoon de akoestische eigenschappen van de ruimte – van de positie van de luidsprekers, de grootte van de ruimte tot de reflectie-eigenschap van de wanden. Aan de hand van die informatie worden de optimale instellingen automatisch bepaald. De extra YPAO R.S.C.-functie corrigeert storende reflecties.

Yamaha presenteert het gevaarte als een hifi-apparaat waar geen compromissen voor zijn gesloten. Van het netdeel tot de ESS Sabre DAC met 192 kHz / 24 bits is ieder component geschikt voor een mooie luisterervaring. Voor een weergave op hoge resolutie uit het netwerk wordt een zelf ontwikkelde netwerkmodule gebruikt. Ook bij het schakeldesign heeft Yamaha hoge maatstaven aangehouden. Daarom wordt bij de R-N803D het ToP-ART-concept (Total Purity Audio Reproduction Technology) gebruikt. De filosofie is de onvervalste weergave van het audiosignaal. Hiervoor is de R-N803D met een links-rechts-symmetrische opbouw en korte signaalwegen uitgerust.

Ook de constructiewijze van de behuizing zelf is gebaseerd op geluidsoverwegingen: dankzij een hoge rigiditeit en de speciale Art Base voor het verminderen van ongewenste vibraties blijft de muziek helder. Verder is er een phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler en zijn er vier analoge ingangen beschikbaar voor het aansluiten van bronnen zoals bijvoorbeeld een cd-speler. Voor het tv-geluid of de Blu-ray-speler zijn ook steeds twee optische en coaxiale digitale ingangen beschikbaar. Ook is er ruimte voor een subwoofer en koptelefoon.

Streamingopties en meer

De R-N803D biedt daarnaast de gebruikelijke weergaveopties, bijvoorbeeld Apple AirPlay voor draadloze muziek vanaf Mac, iPhone of iPad. Muziek is ook via het netwerk vanaf pc, Mac of NAS beschikbaar, via de kabel of draadloos. Ook de hi-res-weergave in de formaten DSD 5,6 MHz, AIFF/FLAC/WAV met 192 kHz / 24 bits en Apple Lossless 96 kHz / 24 bits wordt ondersteund. Streamingdiensten als Spotify, Napster, Deezer en Juke zijn beschikbaar. De R-N803D is ook compatibel met de hi-res streamingservices Tidal en Qobuz.

Via bluetooth kan muziek draadloos worden weergegeven vanaf mobiele apparaten. Daarnaast is er een DAB+ module voor een digitale radio-ontvangst van geweldige kwaliteit aanwezig, evenals een FM-tuner voor analoge radio. En via het multiroom-audiosysteem Miracast kun je de Yamaha R-N803D ook opnemen in je multiroom-opstelling. Alle bronnen die zijn aangesloten op een MusicCast-apparaat zijn ook beschikbaar voor alle andere onderdelen van het MusicCast-netwerk – van receivers, soundbars en design-audiosystemen tot speakers.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha R-N803D is vanaf september te koop in Nederland, voor een prijs vanaf 899 euro, in de kleuren zwart en zilver.


€ 949,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 949,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 949,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    26 juli, 2017 om 20:16

    Gaan jullie de nieuwe Yamaha av receivers nog testen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.