Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert high-res HiFi-netwerkspeler NP-S303 met MusicCast

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2017, 13:14 CategorieMediaspelers

Yamaha introduceert met de NP-S303 een nieuwe high-res netwerkspeler voor diegenen met een klein budget. De streamer biedt een audiofiel schakeldesign en via MusicCast Multiroom zijn bronnen als streamingservices (Spotify, Deezer, Tidal, Qobuz, JUKE) of audiobestanden uit het DLNA-thuisnetwerk beschikbaar.

Yamaha NP-S303

De schakeling van de NP-S303 is volgens Yamaha geoptimaliseerd op een maximale geluidskwaliteit. De audiosignaalweg is zo kort mogelijk gehouden voor een zuivere overdracht zonder interferentie. Bovendien zijn de analoge en de digitale zijde van de schakeling gescheiden aangelegd zodat ongewenste wisselwerkingen worden vermeden.

De NP-S303 ondersteunt audioformaten met een hoge resolutie. Het palet van ondersteunde audioformaten omvat DSD met 5,6 MHz, AIFF-, WAV- of FLAC-bestanden met tot 192 kHz en 24 bits en Apple Lossless met 96 kHz en 24 bits. Een Burr-Brown-converter brengt deze digitale gegevens over naar de analoge wereld.

De muziekstreamer NP-S303 kan via de kabel of draadloos in het thuisnetwerk worden geïntegreerd. Op deze manier komen muziekbestanden van andere aangesloten apparaten beschikbaar, van de muziekcollectie op de pc tot de muziekserver in de vorm van een NAS-harde schijf. Compatibele iOS- en macOS-apparaten kunnen via AirPlay worden aangesloten op de NP-S303, andere smartphones en tablets maken eenvoudig gebruik van de Bluetooth-interface voor een draadloze overdracht. De NP-S303 is ook geschikt voor streaming vanaf het internet, via diensten als Spotify, Napster, Qobuz of Juke. Nieuw is de compatibiliteit met Deezer en Tidal. De diensten Qobuz en Tidal bieden ook de mogelijkheid van muziekstreaming in HiFi-kwaliteit.

Met MusicCast kunnen alle netwerkcompatibele audiocomponenten van Yamaha tot één groot systeem worden verbonden. Zo kan de streamer zijn signalen aan alle andere apparaten in het MusicCast-netwerk doorgeven en wordt de muziek naar wens in alle overeenkomstig uitgeruste ruimten afgespeeld. Met de gratis app MusicCast CONTROLLER maakt Yamaha de bediening mogelijk van het thuismuzieknetwerk via smartphones en tablets met iOS of Android.

Prijs en beschikbaarheid

De muziekstreamer Yamaha NP-S303 is vanaf eind juli 2017 in de kleuren zwart of zilver in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 379,00 euro inclusief btw.


€ 329,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 329,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

€ 361,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. h dilling
    13 augustus, 2017 om 0:38

    jammer dat de yamaha np-s303 niet meer leverbaar is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.