Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha introduceert R-N303D stereonetwerkreceiver met MusicCast en DAB+

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2017, 13:10 CategorieReceivers

Yamaha introduceert deze week de R-N303D, een stereonetwerkreceiver in de budgetklasse. De R-N303D geeft naast analoog of digitaal aangesloten bronnen ook muziek van streamingdiensten via internetradio en DAB+ of in hi-res-kwaliteit via een netwerk en MusicCast weer.

Yamaha R-N303D

Hoewel de R-N303D door Yamaha bestempeld wordt als budgetmodel is de receiver voorzien van diverse premium technieken en componenten. Gescheiden analoge en digitale secties minimaliseren bijvoorbeeld de interferentie. De schakeling biedt daarbij lage impedanties en onderscheidt zich door korte signaalwegen.

De basis van de R-N303D wordt gevormd door de door Yamaha zelf ontwikkelde netwerkmodule. De module beschikt over een low-jitter-clock voor de optimale weergave van netwerkbronnen met een hoge resolutie. Daarnaast zijn zorgvuldig geselecteerde HiFi-componenten uit Yamaha high-end-modellen aanwezig, bijvoorbeeld een 192 kHz / 24 bit Burr-Brown DAC.

Als moderne stereonetwerkreceiver is de R-N303D compatibel met alle momenteel gebruikelijke weergaveopties, bijvoorbeeld Apple AirPlay voor muziek vanaf Mac, iPhone of iPad. Muziek kan via het netwerk vanaf pc, Mac of NAS worden afgespeeld, via de kabel of draadloos. Daarbij wordt ook de hi-res-weergave in de formaten DSD 5,6 MHz, AIFF/FLAC/WAV met 192 kHz / 24 bits en Apple Lossless 96 kHz / 24 bits ondersteund. Via streamingdiensten als Spotify, Napster, Deezer en Juke zijn nummers uit alle genres beschikbaar. Daarnaast is de R-N303D compatibel met hi-res streaming van Tidal en Qobuz. Ook is de draadloze weergave via Bluetooth van mobiele apparaten mogelijk. Daarnaast zorgt een DAB+ ontvanger voor een digitale radio-ontvangst van hoge kwaliteit.

Naast netwerkweergave en audiostreaming biedt de R-N303D analoge en digitale ingangen voor het rechtstreeks aansluiten van bronnen. Er zijn vier analoge ingangen beschikbaar, om bijvoorbeeld een cd-speler aan te sluiten. Voor tv-geluid of een Blu-ray-player is een optische en een coaxiale digitale ingang aanwezig. Naast een analoge uitgang biedt de R-N303D ook een koptelefoonuitgang aan de voorzijde. De luidsprekers worden aangesloten op schroefaansluitingen en aangedreven met een maximumvermogen van 140 Watt per kanaal (op 8 Ohm).

Met het Multiroom-systeem MusicCast worden alle netwerkcompatibele Yamaha-audio-elementen in een handomdraai tot één groot systeem gevormd – inclusief de R-N303D. Alle bronnen die zijn aangesloten op een MusicCast-apparaat zijn ook beschikbaar voor alle andere onderdelen van het netwerk – van receivers, soundbars en design-audiosystemen tot streamingluidsprekers.

Voor de bediening van MusicCast stelt Yamaha de gratis MusicCast CONTROLLER-app voor iOS en Android beschikbaar. Zo kunnen bronnen worden geselecteerd en apparaten worden gekoppeld. Ook zijn de basisfuncties van de R-N303D zo via smartphone of tablet te regelen. Er is ook een normale afstandsbediening aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De stereonetwerkreceiver Yamaha R-N303D komt in augustus 2017 in de handel, in de kleuren zwart en zilver. De adviesverkoopprijs bedraagt 399,00 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.