Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify heeft een belangrijke deal gesloten met Sony Music

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2017, 9:40 CategorieStreamingdiensten

Spotify en Sony Music hebben een deal kunnen sluiten die meteen van kracht gaat. Helaas zijn er geen details over naar buiten gebracht. De verwachting is dat de muziekstreamingdienst een soortgelijke deal als met Universal Music Group heeft gemaakt.

Spotify en Sony Music sluiten deal

Sony Music en Spotify hebben eindelijk een licentiedeal kunnen sluiten. Dat meldt Billboard dinsdagavond. De deal zal meteen van kracht gaan. Sony Music is één van de grootste platenmaatschappijen van dit moment en heeft bedrijven als RCA en Columbia onder zich, evenals artiesten als Journey, Avril Lavigne, Future tot aan The Chainsmokers. Helaas zijn er geen details over de deal naar buiten gebracht, maar mogelijk is dit dezelfde deal die de muziekstreamingdienst eerder al sloot met Universal Music Group in april.

Die deal zorgt ervoor dat gratis luisteraars nieuwe albums van Universal pas twee weken later kunnen luisteren dan de betalende gebruiker. In ruil daarvoor betaalt Spotify iets minder aan de platenmaatschappij, waardoor de omzet (en mogelijk ook winst) kan groeien. Ondertussen is de dienst nog steeds bezig een soortgelijke deal voor elkaar te krijgen met Warner Music Group. Dit soort deals zijn cruciaal voor het bedrijf, aangezien het dergelijke platenmaatschappijen nodig heeft om te kunnen groeien. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.