Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony HUIS: een universele afstandsbediening met e-paper scherm

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2017, 9:55 CategorieAccessoires

Sony heeft in Japan een nieuwe en innovatieve universele afstandsbediening op de markt gebracht. De accessoire heeft de – voor ons – toepasselijke naam HUIS en komt met een e-paper display waarmee alle apparaten in huis bediend kunnen worden. De remote werd in 2015 al aan gekondigd maar nu pas is de financiering via Sony’s eigen crowdfundingplatform rond.

HUIS is een universele afstandsbediening met een e-paper touchscreen. Dit betekent dat het scherm van de accessoire monochroom is en nauwelijks energie verbruikt. De accessoire heeft geen fysieke knoppen maar maakt middels haptische feedback (een trilling in het scherm) duidelijk dat je een knop op het touchscreen ingedrukt hebt. Hierdoor moet je de accessoire ook zonder te kijken kunnen bedienen. De remote is zeer minimalistisch vormgegeven, komt in een klinisch witte afwerking en communiceert middels bluetooth Low Energy met het basisstation.

HUIS kan commando’s rechtstreeks leren van andere afstandsbedieningen die middels infrarood werken. De interface kan door de gebruiker aangepast worden zodat apparatuur gegroepeerd wordt en je verschillende apparaten met één commando kunt bedienen. De afstandsbediening kan onder meer televisies van alle merken, decoders, audio-apparatuur, airconditionings en slimme verlichting bedienen.

De Sony HUIS afstandsbediening wordt vanaf 21 juli in Japan verwacht voor een prijs van omgerekend 260 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.