Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt HLG en lagere input-lag naar 2015 en 2016 Android tv’s

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2017, 10:45 CategorieLcd en led tv's

Sony is afgelopen week in Europa begonnen met de uitrol van een nieuwe update voor de 2015 en 2016 Android tv’s van het bedrijf. Deze update verbetert de input-lag en voegt ondersteuning voor high dynamic range in het HLG-formaat toe.

De nieuwste update voor de Android tv’s die in 2015 en 2016 uitgebracht zijn brengt diverse bugfixes, maar daarnaast is het goed om te zien dat ook gebruikers van deze modellen voortaan een lagere input-lag ervaren wanneer ze games in 4K HDR spelen middels een PlayStation 4 Pro console. Wat precies de nieuwe input-lag is verschilt per model en helaas geeft Sony hier verder geen informatie over.

Hybrid Log Gamma (HLG) is de nieuwe HDR-standaard voor tv-uitzendingen en hoewel omroepen hier nog niet mee aan de slag zijn gegaan is het goed om te zien dat Sony ook oudere modellen van ondersteuning voorziet. Dit houdt in dat je HLG-uitzendingen in de toekomst op je tv kunt bekijken.

The recommended way to receive this update is by ensuring that the Automatic software download setting on your TV is turned ON. Your TV should then receive the update automatically, in the coming months. Alternatively, you can download the update from the European support site, and update your TV using a USB flash memory device.

De update is beschikbaar voor alle in Europa gelanceerde tv’s van Sony en wordt in fasen uitgerold. Dit betekent dat je de update in de komende twee weken kunt verwachten. Overigens laat de Android 7.0 Nougat-update voor de 2015-modellen nog even op zich wachten. Sony belooft deze voor het einde van het jaar nog uit te rollen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.