Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung produceert deze maand eerste tv’s met lcd-panelen van LG

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2017, 10:46 CategorieLcd en led tv's

Samsung zal deze maand de eerste televisies gaan produceren met lcd-panelen die worden aangeleverd door concurrent LG. Een aantal gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat de aartsrivalen op elkaar aangewezen zijn.

Samsung produceert lcd-tv’s met LG-panelen

Het was al even bekend, maar Samsung begint deze maand dan toch echt aan de productie van nieuwe lcd-televisies die zijn voorzien van panelen van LG, en dan in het specifiek LG Display. Tot op heden hebben beide bedrijven veel moeite gedaan om een dergelijke samenwerking te voorkomen. Maar er heerst momenteel een tekort aan lcd-panelen en dat komt door fabrikant Sharp. Die fabrikant wil een groter marktaandeel voor zichzelf, waardoor Samsung, die bij Sharp panelen afneemt, voorlopig even achter het net vist.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal deze maand dus beginnen met de productie van die tv’s, die in de formaten veertig en zestig inch zullen verschijnen. Nu maakt de fabrikant al veel tv’s van 40-inch, dus zullen die wellicht niet zo snel te spotten zijn. Het bedrijf heeft nog geen tv’s van zestig inch uitgebracht, waardoor je straks dus in één keer weet dat dit scherm van LG Display afkomstig is. De panelen zijn straks terug te vinden in high-end modellen. De verwachting is dat LG Display jaarlijks 700.000 tot één miljoen panelen zal gaan leveren.

 • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  06 juli, 2017 om 20:18

  Eigenlijk wel redelijk bizar maar verder heb ik er geen problemen mee. Je zou alleen denken dat Samsung niet zo afhankelijk wil zijn van de directe concurrent. Aan de andere kant is de dit in OLED land al helemaal gebruikelijk. LG vaart er wel bij.

 2. Barend de Haan
  08 juli, 2017 om 19:15

  Het zou fijn zijn als ze de LG IPS schermen kregen. Dan wordt gelijk Samsungs grootste probleem -de beperkte kijkhoek – teniet gedaan.

  • Audiofreak1
   09 juli, 2017 om 18:01

   Helemaal mee eens, de kijkhoek is belabberd slecht, nu nog natuurlijke kleuren en Samsung kan mee in de top!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.