Samsung produceert deze maand eerste tv’s met lcd-panelen van LG

06 juli 2017 1 Minuut 3 Reacties
samsung QLED TV 2

Samsung zal deze maand de eerste televisies gaan produceren met lcd-panelen die worden aangeleverd door concurrent LG. Een aantal gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat de aartsrivalen op elkaar aangewezen zijn.

Samsung produceert lcd-tv’s met LG-panelen

Het was al even bekend, maar Samsung begint deze maand dan toch echt aan de productie van nieuwe lcd-televisies die zijn voorzien van panelen van LG, en dan in het specifiek LG Display. Tot op heden hebben beide bedrijven veel moeite gedaan om een dergelijke samenwerking te voorkomen. Maar er heerst momenteel een tekort aan lcd-panelen en dat komt door fabrikant Sharp. Die fabrikant wil een groter marktaandeel voor zichzelf, waardoor Samsung, die bij Sharp panelen afneemt, voorlopig even achter het net vist.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal deze maand dus beginnen met de productie van die tv’s, die in de formaten veertig en zestig inch zullen verschijnen. Nu maakt de fabrikant al veel tv’s van 40-inch, dus zullen die wellicht niet zo snel te spotten zijn. Het bedrijf heeft nog geen tv’s van zestig inch uitgebracht, waardoor je straks dus in één keer weet dat dit scherm van LG Display afkomstig is. De panelen zijn straks terug te vinden in high-end modellen. De verwachting is dat LG Display jaarlijks 700.000 tot één miljoen panelen zal gaan leveren.

Reacties (3)