Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung gaat minder goedkope televisies maken

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2017, 15:32 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft vandaag zijn omzetcijfers over het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Het zijn erg goede cijfers, want als geheel boekte het Zuid-Koreaanse bedrijf een omzet van 46,7 miljard euro en een winst van 8,4 miljard euro. Maar in die presentatie zit ook een interessante aankondiging verstopt. Het bedrijf gaat minder goedkope televisies maken.

Goedkope Samsung-televisies

De televisietak van Samsung deed het afgelopen kwartaal niet zo’n goede zaken. Dat komt volgens het concern zelf om twee redenen: het ontbreken van grote wereldwijde sportevenementen en een kleine daling van verkopen op de Europese en de Chinese markt. Om de winstgevendheid van de televisietak te focussen, heeft Samsung besloten minder goedkope televisies te verkopen.

Het bedrijf schrijft het volgende: “Samsung zal zich erop focussen de winstgevendheid te verbeteren door het high-end aanbod te vergroten, onder meer met ultra-grote en UDH televisies. Aanvullend verwacht het bedrijf zijn leiderschap in het premium segment te verstevigen met producten als The Frame en QLED tv’s.”

Samsungs nieuwe designconcept

Samsung denkt dus dat de toekomst ligt in nieuwe designconcepten als The Frame. Dat concept werd afgelopen maart door het bedrijf onthuld en is een heel nieuw type televisie. De high-end apparaten zien eruit alsof het kunstwerken zijn en moeten meer in het interieur van een huis opgaan. Als de televisie uitstaat, zie je bijvoorbeeld een kunstwerk naar keuze. Dat concept is wel duur, want zo’n 55-inch UHD-televisie gaat voor ongeveer 2.399 euro over de toonbank.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  28 juli, 2017 om 6:23

  En wat te denken van het succes van LG, betere kijkhoeken dan Samsung en het Oled succes hebben bijgedragen aan mindere cijfers!

 2. frans
  28 juli, 2017 om 9:23

  Ja maarde LG Oled is toch wel mooier dan Qled. Heb het een aantal keren vergeleken geef liever een paar honderd euro meer uit voor OLED van LG.
  DOLBY VISION LHG HOOR JE NIKS van bij samsung.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.