Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Paramount brengt Dolby Vision en Atmos naar UHD Blu-ray

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2017, 16:46 CategorieBlu-ray

Paramount Pictures heeft toegezegd films in Dolby Atmos en Vision te gaan uitbrengen, op streamingdiensten en Ultra HD Blu-ray’s. Deze distributeur was één van de laatste die hier nog iets over had moeten melden; de kogel is nu door de kerk.

Paramount en Dolby Vision en Atmos

20th Century Fox en Paramount zijn de laatste twee distributeurs die nog niets bekendgemaakt hadden over Dolby, maar vandaag is de kogel door de kerk. De laatstgenoemde heeft namelijk laten weten films uit te gaan brengen in Dolby Vision en Atmos, op zowel Ultra HD Blu-ray’s als videostreamingdiensten. Lionsgate, Sony Pictures, Universal en Warner Bros. hebben dezelfde toezegging al gedaan. Ook Disney liet onlangs weten voor die standaard te kiezen. Nu is het nog wachten op de mensen van 20th Century Fox voor een bevestiging.

Helaas zijn er nog geen specifieke titels bekendgemaakt en weten we dus ook nog niet welke films in Dolby Vision en Atmos worden uitgebracht. Daarnaast zullen er ook HD Blu-ray-releases worden voorzien van Dolby Atmos. Dolby Vision is een standaard binnen de filmindustrie geworden voor content in HDR. Het is een alternatief voor de open standaard HDR10. Atmos is ook zo’n standaard, maar dan voor het geluid. Op dit moment geniet Dolby van ontzettend veel momentum nu ook Paramount aan boord is.

 • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  21 juli, 2017 om 0:37

  Op zich wel fijn natuurlijk als er duidelijkheid komt welke standaard er gevolgd kan worden. Ook al is het geen ramp als er meerdere standaarden naast elkaar bestaan. Je hoeft immers niet een hele nieuwe tv te kopen (theoretisch) en alles zou via firmware geregeld kunnen worden. Nu weet ik niet helemaal zeker wat de minimum eisen voor tv’s zijn voor Dolby Vision. Het kan tegenwoordig softwarematig toegevoegd worden. De vraag is echter of fabrikanten happig zullen zijn ivm de licenties.

  • Giovanni
   22 juli, 2017 om 16:17

   Dolby Vision verreist wel degelijk een hardware update, helaas. Dus als je een tv uit 2016 hebt gekocht die het niet kan ondersteunen, dan zal je thuis niet van kunnen genieten..

   • WvB22
    25 juli, 2017 om 15:37

    Nee dat klopt (gedeeltelijk). Maar er is ook een showcase geweest op een originele PlayStation 4 en daar hebben ze Dolby Vision software matig kunnen toevoegen. Dus volgens mij kan het wel theoretisch. Maar zou er niet op blijven wachten want zijn vast veel haken en ogen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.