Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NPO Start: met dit abonnement kijk je programma’s terug in HD-kwaliteit

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2017, 12:34 CategorieStreamingdiensten

De NPO heeft deze week een grote vernieuwing voor zijn on-demand-platform uitgebracht. De omroepen komen met een update voor de NPO-app, maar het grootste nieuws is dat er een nieuw abonnement geïntroduceerd wordt waarmee je programma’s in HD-kwaliteit terug kunt kijken.

NPO Start

De NPO biedt al jaren de mogelijkheid om programma’s on-demand, wanneer jij het wilt, terug te kijken, maar de kwaliteit van het materiaal liet nogal te wensen over. Alleen middels een abonnement (7,95 euro per maand) op NLZiet kreeg je toegang tot HD-streams. Hetzelfde abonnement bood toegang tot premium content van commerciële zenders.

De NPO gaat nu echter zelf de HD-streams aanbieden, in de vorm van het NPO Start Plus-abonnement. Voor een prijs van 2,95 euro per maand krijg je volgens de omroepen toegang tot een vele betere beeldkwaliteit (1080p), meer premium content en de mogelijkheid om op andere apparaten verder te kijken. Ook blijft de content langer in die hoge kwaliteit online staan. Daarbij kun je met een account kijkersprofielen met favorieten aanmaken, bijvoorbeeld met een leeftijdsrestrictie voor kinderen. De premium content is volgens de NPO een belangrijke reden waarom er geld gevraagd wordt. Er moet over diverse series en films namelijk rechten betaald worden.

Je kunt NPO Start ook gratis gebruiken – een normaal Start-abonnement -, maar dan gaat de beeldkwaliteit weer omlaag, krijg je advertenties te zien en mis je ook een deel van de premium content. Hiermee kan op het ene apparaat wel verder worden gekeken waar je op het andere apparaat was gebleven. Ook is er net als bij het Plus-abonnement de optie van een eigen kijklijst en het aanmaken van favorieten. Geheel zonder account kun je gratis naar uitzendingen van de NPO kijken en live naar de drie publieke zenders kijken.

  • Delen:

Reacties

  1. Rob
    05 juli, 2017 om 15:53

    3 euro betalen voor iets wat al is geweest, waar we al voor hebben betaald, pfpf geef Mattijs en zijn graaiers maar wat minder

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.