Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix boekt meer winst in het tweede kwartaal van 2017

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2017, 9:20 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft de nieuwste kwartaalcijfers vrijgegeven. Het bedrijf heeft laten weten dat er meer winst is geboekt in vergelijking met de dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg naar bijna 2,8 miljard dollar.

Netflix maakt meer winst

Afgelopen april maakte Netflix bekend voor het eerst de grens van honderd miljoen abonnees voorbij gegaan te zijn. Daarmee is deze videostreamingdienst de grootste streamingdienst van dit moment, met gemak. Al die betalende klanten hebben in de afgelopen maanden voor een hoop omzet gezorgd. In het tweede kwartaal van 2017 heeft het bedrijf een omzet behaald van 2,785 miljard dollar. Ook is er meer winst geboekt. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar heeft de streamingdienst een stijging van vijftig procent geboekt: 66 miljoen dollar.

Voor aandeelhouders is het belangrijkste getal het aantal abonnees. Netflix heeft de verwachtingen overtroffen en heeft 5,2 miljoen betalende klanten binnengehaald. De verwachting was dat het bedrijf er 3,2 miljoen zou binnenslepen. Van die 5,2 miljoen kwam 1,1 miljoen uit de Verenigde Staten en 4,1 miljoen uit de rest van de wereld. Dat is ook helemaal niet gek, aangezien de videostreamingdienst de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in de productie van series die aantrekkelijk moeten zijn voor specifieke markten, buiten de VS.

Netflix heeft in het tweede kwartaal een hoop aan de catalogus toegevoegd:

  • Veertien nieuwe seizoenen van wereldwijde Original-series
  • Dertien originele komedieseries
  • Zes eigen documentaires
  • Twee nieuwe documentaireseries
  • Negen Original-films
  • En zeven seizoenen van originele kinderseries
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.