Na ruim een jaar nieuwe update voor YouTube-app Android TV

01 juli 2017 2 Minuten 3 Reacties
YouTube-tv

Na veertien maanden komt er een nieuwe update uit voor de YouTube-app voor Android TV. De 2.0-versie biedt een compleet nieuwe interface en het wordt nu ook mogelijk om autoplay uit te zetten.

YouTube voor Android TV

Android TV bestaat sinds 2015 voor smart tv’s. Android TV is een platform voor smart tv’s en het platform biedt onder andere meerdere apps voor het kijken van filmpjes, apps om games op te spelen en radio te luisteren. YouTube is vanaf het begin één van de apps binnen Android TV geweest. De afgelopen veertien maanden is er geen grote update uitgekomen voor de YouTube-app. Wel zijn er meerdere wijzigingen gedaan aan de app, zo zijn de mogelijkheden tot het kijken van 4k-content en live uitzenden in 4k toegevoegd en heeft YouTube Flash vervangen voor HTML5.

Vernieuwde app

Nu is het dus tijd voor een vernieuwde app. De vernieuwingen zijn best groot, dat is al te zien bij de eerste oogopslag. De interface is compleet vernieuwd en ziet er een stuk eenvoudiger uit. Zo is het aantal knoppen in het navigatiemenu links kleiner, een aantal knoppen uit het oorspronkelijke menu zijn nu ondergebracht onder ‘library’. Ook is bovenin het navigatiemenu te zien welk account is aangemeld.

YouTube is natuurlijk bovenal een app om filmpjes te bekijken en daar zitten dan ook een aantal veranderingen in. Een grote verandering is de rode bedieningsbalk die in de oude app prominent aanwezig was onder in het beeld. Die balk is nu vervangen door een klein balkje, zoals dat ook op een smartphone of op een computer wordt weergegeven. Hierdoor wordt er minder beeld geblokkeerd.

Als in de oude YouTube-app een filmpje afgelopen was, begon direct het volgende filmpje te spelen. Dit was ook niet uit te zetten. In de vernieuwde app is dit veranderd, na elk filmpje komt er nu een vijf seconden durend scherm waarin naar het volgende filmpje geklikt kan worden, alsmede een aantal suggesties voor video’s. Ook kan nu bij instellingen aangepast worden of deze autoplay functie aan staat, hij kan ook volledig uitgezet worden.

De vernieuwde YouTube-app is beschikbaar voor geschikte smart-tv’s. Eerder deze week verscheen een artikel over de (vaak beperkte) beschikbaarheid van apps voor smart-tv’s. Ook werd in 2015 al bekend dat de YouTube-app voor smart-tv’s ouder dan 2012 niet meer zou werken, in verband met updates. Hoe dat nu met de nieuwe app zal zijn is nog niet bekend.

Lees ook ons artikel over Android TV.

Reacties (3)