Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt HDR HLG-ondersteuning naar 2016 oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2017, 9:22 CategorieOled tv's

LG is deze week begonnen met de uitrol van weer een nieuwe update voor de 2016 oled tv’s van het bedrijf. De nieuwste firmware brengt ondersteuning voor HDR HLG, het HDR-formaat voor televisie-uitzendingen.

Wil je in de toekomst HDR-materiaal via tv-kanalen kunnen bekijken dan heeft je tv ondersteuning voor Hybrid Log Gamma nodig. Dit HDR-formaat is speciaal ontwikkeld voor tv-uitzendingen en bevat zowel een SDR-signaal voor SDR-televisies als een HDR-signaal voor HDR-televisies.

LG ondersteunt HLG vanuit de doos op de 2017 oled tv’s van het bedrijf, maar de 2016-modellen krijgen de ondersteuning middels een firmware-update. Echter, de update wordt momenteel alleen uitgerold naar de E6-serie en C6-serie. Over de goedkopere B6-serie is nog niets bekend. De kans is groot dat hiervoor een aparte update ontwikkeld moet worden aangezien deze televisie over een andere processor beschikt.

De collega’s van FlatpanelsHD hebben in ieder geval kunnen bevestigen dat HLG-testbestanden werken op de E6-serie oled tv. Echter, een testsignaal voor tv-uitzendingen is nog niet beschikbaar en HLG-content via YouTube lijkt vooralsnog niet te werken.

HLG-ondersteuning komt niet alleen naar de 2016 oled tv’s van LG. Ook de UH950V-serie en UH850V-serie lcd led tv’s kunnen de update verwachten. De update wordt voor alle modellen in fasen uitgerold.

  • Delen:

Reacties

  1. dinandus
    19 juli, 2017 om 10:49

    Voor de bezitters van een sateliet schotel wel degelijk test zenders beschikbaar.
    Op 19,2 Oost 23,5 en Hotbird: o.a. SES UHD DEMO, TRAVEL XP4K

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.