Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt in 2020 met een 75-inch oled tv die je op kunt rollen

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2017, 10:26 CategorieOled tv's

We zien al jaren prototypes van oled tv’s die je op kunt rollen, maar zou het niet mooi zijn als we deze ook daadwerkelijk kunnen kopen? Dat hoeft niet lang meer te duren als het aan LG ligt. De Koreaanse fabrikant wil namelijk in 2020 de eerste oprolbare oled tv’s voor consumenten gaan produceren.

Ongeveer drie jaar moeten we nog geduld hebben. In 2020 wil LG namelijk oprolbare oled tv’s in formaten van 55-inch tot 75-inch gaan produceren, aldus Business Korea. De displays worden geproduceerd in de nieuwe ‘P10′ fabriek in Paju, Zuid-Korea. Deze fabriek zal vanaf begin 2018 ook ingezet worden om conventionele oled-panelen voor tv’s en kleine panelen voor onder meer smartphones te produceren.

Het grote voordeel van een oprolbare of opvouwbare tv is natuurlijk dat je de tv kunt opbergen als er niet naar gekeken wordt. Dit zou volgens LG kunnen resulteren in een stijgende verkoop van grootformaat tv’s. Mensen zijn nu nog huiverig om een 75-inch tv in de woonkamer te plaatsen, met name omdat deze zoveel ruimte inneemt als hij uitstaat.

LG heeft in 2015 al zijn eerste oprolbare oled tv met een formaat van 18-inch getoond. Onlangs toonde het bedrijf een 77-inch variant die transparant is en opgerold kan worden. Qua prijzen is het nog gissen, maar we verwachten dat je in ieder geval meer dan 20.000 euro betaalt voor een 55-inch exemplaar, iets dat voor de meesten onder ons niet weggelegd zal zijn.

 • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  11 juli, 2017 om 16:19

  Nu nog niet echt interessant door de prijzen maar in 2025 waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld in de wereld om ons heen.

 2. Peter vb
  12 juli, 2017 om 9:25

  Kan niet wachten.
  Zo frusterend nu dat je de tv niet kan oprollen. Bedoel,we kennen het allemaal dat je wanneer je naar bed gaat en je kan je tv niet oprollen. Slaap je toch onrustig.

  • Wesley Akkerman
   12 juli, 2017 om 15:22

   Wie weet wat er gebeurt als je je opgerolde tv-scherm onder je kussen legt. Wat voor fee zou er dan langskomen?

 3. d
  13 juli, 2017 om 23:09

  zie zoveel toepassingen voor retail dan wel pretparken en horeca etc. etc.

  • Peter vb
   13 juli, 2017 om 23:49

   Ja vele?
   Zoals?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.