Guardians of the Galaxy Vol. 2 wordt eerste 4K Blu-ray van Disney

06 juli 2017 1 Minuut 3 Reacties
guardians-of-the-galaxy-2

Regisseur James Gunn heeft laten weten dat Guardians of the Galaxy Vol. 2 de eerste 4K Blu-ray wordt van Walt Disney en Marvel. Dat heeft Gunn laten weten in een bericht op Facebook. De populaire film zal ook meteen HDR in de vorm van Dolby Vision gaan ondersteunen.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 eerste 4K Blu-ray van Disney

Disney brengt binnenkort haar eerste 4K Blu-ray-disc op de markt. Terwijl concurrerende studio’s al maanden films in Ultra HD op schijven uitbrengen en als stream of download aanbieden, moesten fans van The House of Mouse het nog altijd doen met 1080p-uitgaven. Guardians of the Galaxy Vol. 2 wordt de eerste titel die in dit formaat zal worden aangeboden, maakt regisseur James Gunn bekend via Facebook. Ook ondersteunt de film Dolby Vision: een welkome toevoeging, vanwege de overdaad aan visuele effecten en een breed scala aan kleur.

Wat dit voor de toekomst van Disney-films betekent, is nog niet helemaal duidelijk. Maar het opent in elk geval wel de deur voor meer films van het bedrijf die in Ultra HD en HDR worden uitgebracht. Er komen genoeg nieuwe Marvel- en Star Wars-films aan om van te smullen: en hoe mooier de beelden thuis, hoe enthousiaster filmliefhebbers zullen zijn. Wanneer Guardians of the Galaxy Vol. 2 precies uitkomt, is nog niet bekend. Uit interne documenten bleek eerder al dat dit nog wel eens eind augustus (in de VS) zou kunnen gaan gebeuren.

Reacties (3)