Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Foxconn gaat tien miljard investeren in nieuwe 8K LCD-fabriek in Wisconsin

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2017, 18:44 CategorieLcd en led tv's

Foxconn gaat tien miljard dollar investeren in een nieuwe fabriek in Wisconsin. De fabriek gaat 8K Ultra HD LCD-schermen produceren.

Foxconn

Foxconn, een merknaam van het Taiwanese Hon Hai Precision Industry, is onder andere bekend van de assemblatie van telefoons van Apple en Samsung in China. Foxconn is één van de grootste elektronicagiganten ter wereld. Het bedrijf is één van de weinige producenten in staat om genoeg te kunnen produceren om te voldoen aan de vraag van de twee grootste klanten. Ook heeft het bedrijf in maart 2016 voor 3,1 miljard euro het Japanse Sharp overgenomen. Dit bedrijf produceert onder andere panelen voor televisies.

Het nieuws over de nieuwe fabriek werd gebracht tijdens een evenement met de Amerikaanse president Donald Trump. Scott Walker, de gouverneur van Wisconsin, bracht het nieuws samen met Foxconn-CEO Terry Gou. Het bedrijf gaat gedurende drie jaar tien miljard dollar investeren in de fabriek, die bijna twee vierkante kilometer gaat beslaan. De state-of-the-art fabriek wordt de eerste van een serie faciliteiten die worden gebouwd in de VS, aldus Terry Gou. De fabriek gaat bij opening werk bieden aan drieduizend medewerkers, vermoedelijk worden dat er later meer.

8K

De fabriek gaat LCD-panelen produceren in de 8K-resolutie, dat zijn 7680 bij 4320 pixels. Foxconn is van plan om deze panelen te gaan gebruiken voor Sharp-televisies. Het bedrijf kondigde eerder al aan samen met Sharp grotere televisies te willen produceren. In april dit jaar kondigde Foxconn aan om samen met Sharp een fabriek in China te bouwen. Deze fabriek in Guangzhou zou zich richten op grote panelen vanaf zeventig inch. De nieuwe fabriek opent in 2020 en gaat panelen leveren voor zowel televisies als computermonitoren. De investering in de fabriek is een actie waar Amerikaanse president Trump zich mee heeft bemoeid. Hij heeft tijdens de verkiezingscampagne beloofd om veel banen te creëren.

Meer lezen over 8K? Lees dan ons artikel over high definition, waarin onder andere wordt uitgeweid over 8K.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  31 juli, 2017 om 22:32

  Denk dat de consument níet zit te wachten nu op 8 K.

 2. WvB22
  31 juli, 2017 om 23:45

  Foxconn is zeker geen Amerikaans maar een Taiwanees bedrijf. Mogelijk bedoelen jullie de Amerikaanse tak van Foxconn?

  • Niek Luinge
   01 augustus, 2017 om 7:18

   Bedankt voor de feedback! Ik was te snel met plaatsen, mijn excuses hiervoor. Het bericht is aangepast.

   • WvB22
    01 augustus, 2017 om 20:47

    Staat nu helemaal mooi en correct verwoord 😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.