Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Draagbaar dock voor Nintendo Switch haalt doel op Indiegogo

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2017, 16:46 CategorieGaming

Een draagbaar dock, de SFANS adapter, voor de  Nintendo Switch heeft zijn doel ruimschoots gehaald op crowdfundingwebsite Indiegogo.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch, Nintendo’s nieuwste spelcomputer, is nu enkele maanden op de markt. Het is een ongekend succes en zo het er nu naar uit ziet kan dit wel eens Nintendo’s snelst verkopende console worden. De Nintendo Switch is draagbaar en kan in een dock worden geplaatst waardoor het beeld op tv wordt weergegeven.

Dit genoemde dock is een apparaat waar al veel klachten over zijn gekomen. Zo zijn er veel mensen die aangeven dat hun controller krassen vertoont na veel gebruik van de dock. Ook zijn er mensen die aangeven dat hun controller verbuigt, dit zou komen doordat het plastic te warm wordt doordat de ventilatieopening wordt bedekt door het dock. Nintendo heeft zelf aangegeven niet met een kabel te komen die deze problemen kan voorkomen.

Daarom is er een kickstarterproject gestart op Indiegogo om een draagbaar dock op de markt te brengen, genaamd SFANS adapter. Dit doel is, met nog een maand te gaan, al dubbel gehaald en het product gaat er dus waarschijnlijk komen.

SFANS adapter

De SFANS adapter is eigenlijk niet zozeer een dock te noemen, het is eerder een klein hubje. Deze hub heeft een HDMI-uitgang waarmee hij, net als de originele dock, aan de tv gekoppeld kan worden. Daarnaast zitten er twee usb 3.1 aansluitingen op, 2 usb type c aansluitingen en een AC adapter om het dock van stroom te voorzien. Alle aansluitingen zijn identiek aan die op de originele dock, met als enige verschil dat er twee keer usb 3.1 op zit in plaats van één keer.

Het grootste verschil is natuurlijk het feit dat het apparaatje klein en draagbaar is. Het is zo klein dat je het gewoon in je zak kunt steken. Daarnaast is het aan- en loskoppelen van de controller aan de tv een stuk gebruiksvriendelijker en voorkomt het draagbare dock de krassen die door het originele dock wel soms werden veroorzaakt.

Via Indiegogo is de SFANS adapter nu nog verkrijgbaar voor 59 dollar. De uiteindelijke verkoopprijs zal volgens Indiegogo 110 dollar bedragen. Optioneel zijn een controllerstandaard, een HDMI-kabel en een AC-adapter voor de SFANS adapater te krijgen voor een meerprijs.

Lees ook onze review over de Nintendo Switch.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.