Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision-update voor LG UP970 verschijnt op 11 augustus

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2017, 14:45 CategorieBlu-ray

Het is alweer een half jaar geleden dat LG de UP970 als eerste Ultra HD Blu-ray speler met Dolby Vision ter wereld aankondigde, maar de update waarmee de HDR-standaard toegevoegd wordt laat nog even op zich wachten. Volgens de website Surround Sound wordt de update echter volgende maand uitgerold.

Volgens de bronnen van de website krijgt de LG UP970 op 11 augustus een firmware-update waarmee ondersteuning voor Dolby Vision toegevoegd wordt. Daarmee wordt de 299 euro kostende speler de goedkoopste Ultra HD Blu-ray speler die deze HDR-standaard ondersteunt. Dankzij de ondersteuning kun je Ultra HD Blu-ray discs en content op Netflix met Dolby Vision bekijken.

De UP970 is de eerste Ultra HD Blu-ray speler van LG en kan dus Ultra HD Blu-ray discs afspelen. Het model beschikt over ondersteuning voor HDR-weergave, in de vorm van HDR10 en Dolby Vision. De laatstgenoemde standaard zien we ook op de high-end tv’s van het bedrijf terug. Verder komt de speler met een ethernetpoort, twee hdmi 2.0a-uitgangen voor het scheiden van audio en video en ondersteuning voor HDCP 2.2. Ook is WiFi aanwezig voor een draadloze verbinding met het thuisnetwerk en krijg je toegang tot diverse apps, waaronder de streamingdiensten van Netflix en Amazon.

Lees ook onze review van de LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler. • Delen:

Reacties

 1. Frans
  31 juli, 2017 om 22:30

  Ik heb toch de oppo 203 uhd gekocht en geen spijt van deze speler zit ook een hele mooie media speler op daar betaal je ook de hogere prijs voor bij oppo.

 2. WvB22
  09 augustus, 2017 om 20:43

  Deze vandaag aangeschaft voor 133 euro bij de Wehkamp. Ondanks dat het vast niets de allerbeste speler is, is ie dit geld zeker waard.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.