Denon lanceert AVR-X3400H av-receiver met HEOS

12 juli 2017 2 Minuten 9 Reacties
Denon-AVR-X3400H

Denon lanceert deze week een nieuwe middenklasse av-receiver; de AVR-X3400H. Deze 7.2-kanaals receiver beschikt onder meer over ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X, 4K Ultra HD met HDR (High Dynamic Range) en Dolby Vision, alsmede Audyssey MultEQ-installatie en -optimalisatie. Bovendien is de AVR-X3400H voorzien van HEOS draadloze muziekstreaming.

Denon AVR-X3400H

De nieuwe AVR-X3400H komt naast de onlangs aangekondigde AVR-X1400H en AVR-X2400H in het assortiment. De receiver is de opvolger van de AVR-X3300W en bevat diverse verbeteringen, waaronder HEOS multiroomintegratie, een AK4458VN 32bits/8ch D/A-omzetter, drie HDMI-uitgangen, eARC (Enhanced Audio Return Channel) waarmee je in tv-apps via HDMI toegang krijgt tot object gebaseerde audio, en Audyssey LFC (Laag Frequentie Containment).

Ten opzichte van de AVR-X2400H beschikt de AVR-X3400H over 180W in plaats van 150W vermogen op alle zeven kanalen, geavanceerde videoverwerking met analoog-naar-HDMI-conversie en full-rate upscaling naar 4K, Audyssey MultEQ XT32 met LFC en SubEQ HT, meer opties voor standaard installatie (7.2-kanaals pre-out, RS-232-regeling, Crestron Connected compatibiliteit), en alle HDMI en digitale audio ingangsbronnen kunnen naar de tweede ruimte en het HEOS ECO-systeem worden geleid.

Met de AVR-X3400H kun je muziek vanaf een netwerk of internetbronnen, in hoge resolutie afspelen. Door de HEOS-integratie kun je de inhoud nu op een breed scala aan HEOS-speakers en met HEOS uitgeruste componenten afspelen, te bedienen met de HEOS App. Bovendien is de receiver voorzien netwerkverbindingen via Ethernet en WiFi én van Bluetooth, zodat muziek direct vanaf draagbare apparaten kan worden afgespeeld. Ook heb je de mogelijkheid om muziek weer te geven via Apple AirPlay, netwerkverbonden opslagapparaten (NAS) Internetradio en streamingdiensten zoals Deezer, Spotify Connect en Tidal. Ook worden audiobestanden met hoge resolutie, zoals FLAC, ALAC of DSD (tot 5,6 MHz) ondersteund.

De AVR-X3400H is een 7.2-kanaals receiver met een vermogen van 180 Watt per kanaal, en natuurlijk is er ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. Met acht HDMI-ingangen, waaronder een op het voorpaneel, wordt het videodeel aangesloten op: Full 4K Ultra HD, HDCP 2.2, HDR (High Dynamic Range), BT.2020, breed kleurengamma en 4:4:4 Pure Color subsampling passthrough. De receiver is ook geschikt voor Dolby Vision en HLG (Hybrid Log Gamma) pass-through en is voorzien van een geavanceerde videoprocessor om bestaande video’s met lagere resolutie op te waarderen naar 4K Ultra HD, met analoog-naar-HDMI-conversie en Full Rate 4K schaling. Naast Audyssey MultEQ XT32 biedt de receiver de mogelijkheid om de nieuwe Audyssey MultEQ Editor-app te gebruiken, waarmee je de instellingen precies af kunt stellen. Voor degenen die hun av-receiver op een afwijkende installatie willen aansluiten biedt de AVR-X3400H uitgebreide mogelijkheden, zoals infrarood-verbindingen met afstandsbediening, 12V trigger, 7.2-kanaals pre-outs, RS-232-verbinding en compatibiliteit met Creston Connected.

Prijs en beschikbaarheid

De Denon AVR-X3400H heeft een adviesprijs van 999 euro zal in juli 2017 verkrijgbaar zijn. Lees ook onze Denon AVR-X2400H review.

Reacties (9)