Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Christopher Nolan werkt aan 4K Ultra HD-remaster van zijn Dark Knight-trilogie

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2017, 21:46 CategorieBlu-ray

De Batman-films van Christopher Nolan zien er al zeer fraai uit op Blu-ray, maar volgens de regisseur wordt het allemaal nog veel mooier. Hij liet namelijk weten persoonlijk bezig te zijn met een 4K Ultra HD-restauratie van de complete trilogie.

Batman in 4K Ultra HD

Nolan is een van de laatste puristen in Hollywood (Steven Spielberg is een andere) die nog niet is overgestapt op digitaal en nog altijd liever schiet op film. De regisseur doet momenteel promotie voor zijn nieuwe film Dunkirk (vanaf 20 juli te zien in de Nederlandse bioscopen) en sprak tijdens een interview met de Italiaanse site BatTaste.it over onder meer over zijn liefde voor de 4K Ultra HD-resolutie. “Het is fantastisch hoe de 4K-technologie je dichter bij de resolutie waarin de film is opgenomen brengt”, vertelt de regisseur. “Bij 35MM film heb je een resolutie van 6K of hoger en bij IMAX zelfs 18K of hoger. Met 4K kom je op video – vooral in combinatie met high dynamic range – veel dichter in de buurt van de kwaliteit van de weergave, zoals deze oorspronkelijk is bedoeld.”

Nolan bevestigde dat hij persoonlijk betrokken is bij de 4K Ultra HD-restauratie, maar liet wel weten dat een uitgave op Ultra HD Blu-ray nog wel een eind weg is. “Het is een lang en gecompliceerd proces, waar we druk mee bezig zijn. Maar de resultaten die ik al heb gezien zijn zeer spectaculair.” De trilogie van Batman-films van Nolan bestaat uit Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012). Batman werd in de films gespeeld door Christian Bale. Vooral het tweede deel The Dark Knight, wordt gezien als een klassieker, mede door de Oscarwinnende performance van de inmiddels overleden Heath Ledger als The Joker.

  • Delen:

Reacties

  1. sir oled
    12 juli, 2017 om 10:21

    Van zulke berichten kan een mens alleen maar gelukkig worden. Bring it on !!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.