Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Betaalbare LG OLED55EG9A7 oled tv met Full HD-resolutie verschijnt in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2017, 16:11 CategorieOled tv's

In januari kwamen we hem al tegen in de LG tv line-up voor 2017; de OLED55EG9A7 oled tv van LG. Deze tv is de opvolger van de in 2015 gelanceerde 55EG910V, een full hd tv met een oled-paneel. LG zet dit model met een paar kleine aanpassingen opnieuw in de markt, onder de naam OLED55EG9A7. De tv is met name gericht op consumenten die wel oled willen maar niet veel willen uitgeven.

De LG OLED55EG9A7 is het enige oled-model van dit jaar dat over de full hd-resolutie beschikt. Alle andere oled tv’s die op de markt gebracht worden beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie. Door onder meer de lagere resolutie, het gebruik van een ouder paneel en het ontbreken van ondersteuning voor HDR kan de prijs ook laag gehouden worden. LG biedt de tv aan voor een adviesprijs van 1.799 euro, maar je kunt hem al aanschaffen voor 200 euro minder.

Ten opzichte van de in 2015 gelanceerde 55EG910V komt het nieuwe model met een plat scherm, is de 3D-weergave verwijderd waardoor de helderheid wat hoger ligt en is ook het design ietwat vernieuwd. Wel moet de tv het doen met een oudere versie van WebOS. De tv is voorzien van stereoluidsprekers met een vermogen van 20 Watt, en is uitgerust met een ‘floating stand’.

Wil je toch een paar honderd euro meer uitgeven voor de 4K Ultra HD-resolutie, HDR-ondersteuning en het nieuwe WebOS 3.0? Dan is de B6V-serie van vorig jaar nog een optie. • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  15 juli, 2017 om 2:05

  Voor 2000 euro haal je nu al een 55C7. Dan heb je én 4K én een 2017 scherm met alle toeters en bellen. Voor de kerst verwacht ik dat de prijs nog wel zal zakken tot onder de 1700 euro. Gok dat dit HD model dan al te krijgen zal zijn voor net iets meer dan 1000 euro. De prijzen van OLED zakken snel!

 2. jordy
  15 juli, 2017 om 22:37

  Dit is 240 euro minder dan de Lg B6V die veel moderner is en onderandere 4k en hdr heeft.
  Moet wel heel krap budget zijn en een sterke wil om oled te kopen, want wie deze tv koopt heeft weinig technische kennis of is gek naar mijn mening. Of er moet nog een heel groot prijsverschil gaan ontstaan, deze prijs zal inderdaad wel hard gaan zakken komende maanden.

  • Ludo
   16 juli, 2017 om 14:00

   Ik bezit een HD ready plasmascherm en mijn kijkafstand is rond de 4 meter. Ik heb geen behoefte aan smart tv. Voor mij telt enkel de beeldkwaliteit en de kijkhoek. Voor 4K moet je bij een 55 inch scherm op minder dan drie meter zitten om verschil te zien. En wees nu realistisch hoeveel Full HD uitzendingen krijg je nu via de kabel, wat moet het dan zijn met 4K uitzendingen (op het ogenblik enkel sporadisch op Netflix, en zijn dat geen geupscalde beelden)
   Ik bezit een 4K topmodel van Samsung : de Ks 8000 reeks met quantum dot. Afstand tot het scherm 2,2meter. Kwestie beeldkwaliteit is bij een gewone tv uitzending via decoder op 1080i de beeldkwaliteit minder natuurlijk dan mijn plasma.
   Ik ga zeker het HD model zeker bekijken en trouwens hoe ouder je wordt hoe minder detail je ziet. Trouwens er op het ogenblik geen enkele techniek die beter is dan plasma.
   Touwens 3D is ook een catastrofe geworden.

  • Mark
   02 januari, 2018 om 9:57

   De LG 55EG9A74 is bij de consumentenbond als tweede beste uit de test gekomen (De LG OLED55C7V als best geteste) bij de 55 inch schermen (van de 64 geteste modellen).
   @ Jordie: Zie je maar weer dat meningen niet tellen 😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.