Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Alles dat je moet weten over de Xbox One-dashboardupdate (juli 2017)

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2017, 10:01 CategorieGaming

Microsoft heeft vandaag een gloednieuwe dashboardupdate uitgebracht voor Xbox One en Xbox One S. In dit artikel lees je er alles over. Zo kun je nu je eigen gamerpic uploaden en kun je met z’n tweeën tegelijkertijd de game uitzenden.

Download de nieuwe dashboardupdate voor Xbox One (S)

Het heeft even geduurd, maar vanaf vandaag kun je een gloednieuwe dashboardupdate verwachten voor je Xbox One en Xbox One S. De onderstaande functies zijn in de afgelopen weken getest en worden nu uitgerold naar alle eigenaars van de spelcomputer. Mocht je de update nog niet hebben ontvangen en kun je niet wachten op het automatische proces, ga dan naar de instellingen van je console (tap op het Xbox-logo op de controller en scrol naar onderen) en zoek vervolgens de systeeminstellingen op. Daar tref je een kopje voor updates aan.

Zelfgemaakte gamerpics

Het is geen nieuws dat Xbox One-gebruikers hun eigen gamerpics kunnen uploaden — deze feature is namelijk al eerder in het nieuws opgedoken. Tot op heden was het echter zo dat alleen de mensen die de software-updates voor Xbox testen op de Xbox One of Windows 10 toegang hadden tot deze functie, maar nu kan iedereen ermee aan de slag. Eerst moet je ervoor zorgen dat je een geschikte afbeelding hebt en dat ‘ie de juiste afmetingen heeft. De juiste afmetingen voor de gamerpic op Xbox One en Windows 10 is 1080 bij 1080 pixels.

Ga vervolgens naar je profiel toe en open dat. Daar kun je ervoor kiezen je profiel aan te passen. Selecteer de optie waarmee je je gamerpic kunt aanpassen. Daarna kun je kiezen voor het uploaden van een custom gamerpic. Klik daarop en je belandt in een venster waar je de afbeelding kunt uploaden. Zorg ervoor dat je gamerpic op een usb-stick of op de console zelf staan, want anders kun je hem niet selecteren. Selecteer je afbeelding, crop die zodat ‘ie in het cirkeltje past en sla de boel vervolgens op. Je gamerpic wordt daarna geüpload naar je profiel.

Samen streamen met Mixer

Mixer is de livestreamingdienst van Microsoft die direct ingebakken zit in de interface van de Xbox One. Het programma moet concurreren met applicaties als Twitch en presenteert daarom de functie waarmee je met twee tot vier mensen tegelijkertijd kunt streamen. Tot op heden moest je dergelijke zaken allemaal via de website van Mixer regelen, maar vanaf nu is het mogelijk alles vanaf de Xbox One en Xbox One S te doen. Alle functies zitten ook direct in de interface gebouwd, dus je kunt binnen no-time aan de slag met de feature co-streaming.

Koppel een controller aan je profiel

Het is vanaf nu ook mogelijk een controller aan je account te koppelen. Deze mogelijkheid moet het inloggen op je console stroomlijnen en personaliseren. Door je account te koppelen aan je controller, hoef je alleen maar één keer op de Xbox-knop te drukken in het midden om in te loggen. Automatisch inloggen kan natuurlijk nog steeds, en die optie is vooral handig voor de mensen die de console alleen gebruiken. Heb je meerdere mensen in huis die gamen, dan kun je nu dus per controller een account toevoegen voor snel en moeiteloos inloggen.

Dat gezegd hebbende is er wel een kanttekening bij te plaatsen. Het linken van je controller werkt alleen op de console waarop je dat hebt ingesteld, omdat de informatie lokaal wordt opgeslagen. Je kunt niet je controller meenemen naar de Xbox One van je vrienden en daar met een simpele tap inloggen, omdat die informatie daar dus niet staat opgeslagen en niet automatisch wordt gesynchroniseerd met je profielgegevens. Ook lukt dit natuurlijk niet bij nieuwe consoles. Het instellen van de koppeling gebeurt via het instellingenmenu.

  • Pak de controller die je wil koppelen aan je profiel
  • Zorg ervoor dat je al bent ingelogd met je profiel
  • Ga naar instellingen
  • Open de optie waarmee je het inloggen kunt regelen
  • Daar staat een optie met de tekst dat de controller nog niet aan iemand gekoppeld is
  • Druk daarop en koppel de controller
  • Vervolgens dien je de handeling te bevestigen

Zet je eigen toernooien op

Met Xbox Arena is het mogelijk een eigen toernooi op te richten. Dat kan via de Clubs op de console. Je kunt instellen hoe lang de toernooien duren, een beschrijving opgeven en zelf de kandidaten vooraf controleren. Op moment van schrijven is het alleen mogelijk dit te doen met de vechtgame Killer Instinct (van Microsoft), maar we kunnen ons voorstellen dat we in de toekomst meer games van een toernooi kunnen gaan voorzien. Een eigen toernooi opzetten werkt heel simpel: dat doe je door naar de club van de game te gaan waar je er een voor wil opzetten.

Meer lezen?

Lees hier wat de verschillen tussen de Xbox One, Xbox One S en Xbox One X zijn. Meer geïnteresseerd in PlayStation en de mogelijkheden wat 4K en HDR betreft? Dan kun je terecht in dit uitgebreid achtergrondartikel. Ook leggen we in dit artikel de Xbox One X en de PlayStation 4 naast elkaar.


€ 284,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.