Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert YAS-207 soundbar met DTS Virtual:X

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2017, 15:02 CategorieLuidsprekers

Yamaha heeft deze week weer een nieuwe soundbar aan het assortiment toegevoegd. Het bedrijf komt met de YAS-207, ’s werelds eerste soundbar met DTS Virtual:X. Deze ‘3D surroundsound-technologie’ moet een indrukwekkende surroundsound-ervaring bieden vanuit elke bron en zonder specifieke metadata.

Nu hoor ik je al denken; alweer een nieuw audioformaat? Nee, DTS Virtual:X is geen nieuw audioformaat maar een techniek waarbij van bijvoorbeeld een stereobron een (soort van) surroundweergave gemaakt kan worden. Je kunt het vergelijken met DTS Neural:X maar dan voor een soundbar. De techniek maakt gebruik van upmixing om je, vanuit alleen de soundbar, van een kamervullend geluid te voorzien. Natuurlijk is hier dezelfde regel als voorheen op van toepassing; het is nooit een echt surround-effect, het kan het effect alleen benaderen.

Wanneer je voor muziek gaat, verbind je een smartphone of computer via Bluetooth met de soundbar. Op deze manier luister je draadloos naar opgeslagen muziek of afspeellijsten van streamingdiensten. WiFi is helaas niet aan boord, wel zien we een HDMI-poort (met ARC en ondersteuning voor 4K en HDR), een optische ingang en een 3.5mm-poort op het apparaat terug. De soundbar wordt geleverd met een draadloze subwoofer en heeft een totaalvermogen van 200 Watt. Voor de bediening stelt Yamaha de Home Theater Controller-app voor iOS en Android beschikbaar. De soundbar kan ook worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha YAS-207 kan onder de tv geplaatst worden of aan de muur, onder of boven de tv gehangen worden. De soundbar heeft een prijs van 379 euro meegekregen en wordt later deze maand in Nederland verwacht.  Aanvankelijk wordt de soundbar geleverd met conventionele virtual-surround-sound-technologie. Waarschijnlijk wordt vanaf augustus 2017 de DTS Virtual:X-functionaliteit toegevoegd via een firmware-update.


€ 299,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 299,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 321,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  06 juni, 2017 om 16:02

  Blijven hulp middelen om geluid ruimtelijk te maken geef mij maar een reciever met echt gescheiden geluids kanalen er gaat niks boven echte kanalen dan simulatie.

 2. ada
  07 juni, 2017 om 11:31

  Nu ben ik volkomen met je eens, heb zelf een super A klasse reciever van yamaha met 5 boxen boxen van KEF en een basbox van REL dus klinkt harstikke goed maar zo’n soundbar kun je ook zien als aanvullend geluid van alleen je TV dus dan hoef je niet altijd je home cinema aan te zetten, ook makkelijk om spraak en muziek instelling te veranderen.

 3. ada
  08 juni, 2017 om 13:04

  Geachte redactie,
  Zie twee verschillende plaatjes van de yamaha soundbar.
  De ene is inderdaad de 207 en de andere model 203, viel mij op.

  • Martijn Chel
   08 juni, 2017 om 13:49

   Goed opgelet. Thanks. Is aangepast.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.