Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha deelt details over Aventage-topmodellen

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2017, 17:52 CategorieReceivers

Yamaha heeft details gedeeld van hun drie nieuwe topmodellen. De av-receivers zijn stuk voor stuk uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo maken de Yamaha RX-A1070, RX-A2070 en RX-A3070 gebruik van Yamaha MusicCast voor draadloos muziekplezier. Ook kan je eindeloos streamen met alle grote platforms zoals Spotify, Tidal, Deezer, Qobuz, Juke en Napster.

Beter geluid en beeld

Afgelopen maand kondigde Yamaha vijf nieuwe av-receivers aan in de Aventage-lijn. De RX-A1070, RX-A2070 en RX-A3070 zijn de topmodellen. De receivers maken gebruiken van Yamaha CINEMA DSP voor beter geluid. De Yamaha RX-A3070 en RX-A2070 hebben daarnaast een derde DSP-chip aan boord zodat CINEMA DSP HD3 kan worden benut bij Dolby Atmos en dts:X materiaal. Naast goed geluid is ook beeld belangrijk. De Aventage-topmodellen ondersteunen Dolby Vision en Hybrid Log Gamma voor beter beeld.

MusicCast ondersteuning

Dankzij Yamaha MusicCast kun je alle componenten met elkaar verbinden. Denk aan soundbars en volledige hifi-systemen. Ook de nieuwe av-receivers kunnen worden geïntegreerd via alle in- en uitgangen. Hierdoor kunnen alle aangesloten bronnen draadloos op alle plekken in het MusicCast-netwerk worden beluisterd. De receivers beschikken zelfs over een phono-ingang. Ook je platen kunnen dus draadloos naar iedere kamer worden gestuurd en beluisterd.

Yamaha RX-A3070 krijgt Sabre DAC

De RX-A1070 heeft zeven kanalen met elk 170 Watt. De RX-A2070 heeft negen kanalen met elk 220 Watt. De RX-A3070 is de krachtigste met negen kanalen en 230 Watt (op 4 Ohm). De RX-A3070 heeft twee extra pre-outs waardoor je de receiver kunt uitbreiden naar elf kanalen. Voor een hoge conversie maken de receivers gebruik van de fraaie ESS Sabre DAC’s. De RX-A3070 heeft de ESS ES9026PRO Sabre DAC aan boord. De Yamaha RX-A3070 en RX-A2070 beschikken ook over een nieuw inmeetsysteem. Met de 64 bits YPAO kan je ook 3D-audio-luidsprekerinstallaties inmeten voor iedere luisterruimte.

De RX-A1070, RX-A2070 en RX-A3070 zijn vanaf de zomer beschikbaar in de kleuren zwart en titanium. De prijzen zijn nog niet bekend.   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.