Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vimeo laat plannen voor eigen streamingdienst varen

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2017, 23:25 CategorieStreamingdiensten

Vimeo, een enigszins op YouTube gelijkende internetdienst waar filmpjes op kunnen worden gedeeld, laat zijn plannen voor een eigen streamingdienst varen.

Vimeo had plannen om een Netflix-achtige dienst te beginnen. Daartoe was een paar maanden geleden speciaal een team voor opgericht. Dat team wordt nu weer ontbonden.

Geen Netflix-concurrent

Vimeo heeft naar buiten gebracht dat de pogingen om een concurrent te worden van Netflix, Hulu, Videoland en andere streamingdiensten, niet worden doorgezet. De dienst zou volgend jaar van start gaan. Een woordvoerder van Vimeo heeft al verteld dat dit niet doorgaat.

Grote plannen

Het is nogal een stap terug voor Vimeo. In november vorig jaar kondigde het bedrijf grote plannen aan. Er zouden tientallen miljoenen dollars gespendeerd worden om de nieuwe streamingdienst van de grond te krijgen. Er werd ook speciaal personeel voor in dienst genomen. Zoals Alana Mayo van Paramount Pictures die leiding zou moeten geven aan de nieuwe betaaltelevisiedienst. Die zou abonnementen moeten bieden op unieke content, zoals ook Netflix en de andere concurrenten deze verkopen.

Verslikken

Het gaat volgens CEO Levin niet door omdat Vimeo zich in de nieuwe dienst dreigde te verslikken. Het is ook niet makkelijk om in de drukbezette streaming-markt nog potten te breken. Netflix heeft bijvoorbeeld al 100 miljoen klanten over de hele wereld, en Amazon en YouTube Red zijn ook bezig om flink wat klanten aan zich te binden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.