Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #3

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2017, 16:03 CategorieEntertainment

Homecinema Mazagine komt met een nieuwe rubriek; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week twee internationale topseries die naar Videoland komen, een mijlpaal voor de nieuwe Fast & Furious-film en grootse plannen van bioscoopketen Pathé.

Taboo en Riviera naar Videoland

Videoland heeft de uitzendrechten van twee internationale topseries bemachtigd; Taboo met Tom Hardy en Riviera met Julia Stiles.

Riviera is vanaf vrijdag 23 juni te volgen bij Videoland. Wekelijks worden er twee nieuwe afleveringen toegevoegd. Stiles speelt een curator die de moord op haar schatrijke echtgenoot probeert op te lossen. De serie werd geregisseerd door Neil Jordan (The Borgias) en Iwan Rheon (Ramsay in Game of Thrones) heeft een bijrol. Het eerste seizoen van Taboo zit er al helemaal op en die serie wordt op 30 juni in zijn geheel aan het aanbod toegevoegd. Het drama draait om de doodgewaande James Delaney (Hardy), die in 1814 vanuit Afrika terugkeert naar Engeland om het imperium van zijn overleden vader op te eisen.

Vorige maand bemachtigde Videoland ook al de uitzendrechten van het langverwachte derde seizoen van Twin Peaks. De eerste afleveringen van de serie van David Lynch gingen op 21 mei in première op het Amerikaanse kanaal Showtime en waren enkele uren later tevens in Nederland te bekijken via Videoland.

Fast & Furious 8 behaalt mijlpaal

De achtste Fast & Furious-film heeft meer dan een miljard dollar opgebracht. Het is de zesde film in de geschiedenis die deze barrière doorbreekt.

Volgens website Variety doorbrak de film afgelopen zondag de magische grens van een miljard dollar aan opbrengst buiten Amerika. Daar was de omzet na de première al 233 miljoen dollar. In totaal staat de teller nu op 1,2 miljard dollar wereldwijd, waarmee Fast & Furious 8 op de wereldwijde lijst van best bezochte films is terug te vinden op plek elf.

Ook Nederland heeft nog steeds niet genoeg gehad van Fast & Furious. Het vorige weekend meegerekend heeft de film in ons land al meer dan 7,4 miljoen euro opgebracht. Daarmee is het de meest succesvolle film in de huidige top twintig. Verder bracht The Boss Baby in vijf weken 5,3 miljoen euro op en was Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge in de eerste week na release goed voor twee miljoen euro.

Torrentsites voelen opheffing ExtraTorrent

Nu de website ExtraTorrent offline is gegaan, vertrekken gebruikers massaal naar gelijksoortige sites zoals Pirate Bay, die daardoor overbelast raken.

Vooral The Pirate Bay zou door de onverwacht grote bezoekersaantallen te kampen hebben met gateway errors. Op het moment dat ExtraTorrent offline ging, was er volgens de website TorrentFreak op Google Trends ineens een piek waar te nemen in de zoekterm ‘torrent sites’. Een van de anonieme torrentsites beweerde de afgelopen dagen ruim 100.00 extra bezoekers te hebben gehad.

The Pirate Bay zou het meeste voordeel hebben gehad van de opheffing van ExtraTorrent. De bezoekersaantallen liepen zo hoog op dat de site zelfs tijdelijk offline moest. De laatste tijd gaan steeds meer torrentsites echter definitief offline. Onder meer What.cd, KickassTorrents, Torrentz.eu en TorrentHound gingen ExtraTorrent al voor.

Pathé krijgt Dolby Cinema en 4XD

Nieuws van Pathé deze week. De bioscoopketen breidt nog voor het einde van het jaar uit met twee Dolby Cinema-zalen, met ook nog een derde onderweg.

Dolby Cinema combineert Dolby Vision met Dolby Atmos voor de beste beleving van beeld en geluid op het grote scherm. De bioscoopketen VUE had al verschillende Dolby Cinema-zalen, maar nu is dus ook Pathé aan de beurt. Nog voor het einde van het jaar krijgen Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam elk een Dolby Cinema-zaal. De locatie van de derde bioscoop wordt pas later door Pathé bekend gemaakt.

Binnenkort wordt er tevens meer bekend gemaakt over de huidige plannen voor 4DX zalen. Dit type zaal voegt een vierde dimensie toe aan het kijken van een film. Denk daarbij aan bewegende stoelen, wind, regen en geur, allemaal synchroon met de omgevingen en gebeurtenissen op het scherm. Verder kondigt Pathé onder meer ook een zevende IMAX-bioscoop aan.

Wil je meer weten over de toekomstplannen van Pathé? Klik dan hier.

Productie Nintendo Switch omhoog

Nintendo wil de productie van hun nieuwe spelcomputer Switch verder verhogen, aangezien de vraag groter is dan het aanbod.

Wereldwijd zou de Japanse fabrikant dit jaar nog achttien miljoen Switch-consoles willen produceren, om daarmee de aanhoudende schaarste te bestrijden. Dat meldt de Financial Times op basis van anonieme bronnen. Eerder gingen er geruchten dat het zou gaan om zestien miljoen stuks. Nintendo liet bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers nog weten dat het dit jaar tien miljoen Switch-consoles wil gaan produceren.

De nieuwste spelcomputer van Nintendo doet het erg goed, maar heeft wel te maken met leveringsproblemen. Ook in Nederland is de vraag groter dan het aanbod. Op de website van Game Mania is de console bijvoorbeeld al niet meer te verkrijgen en ook in de onlinewinkel van MediaMarkt is hij momenteel niet meer leverbaar.

Wil je meer weten over het succes van de Switch? Klik dan hier. Ook hebben we een recensie over de Nintendo Switch geschreven.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.