Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #6

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2017, 14:51 CategorieEntertainment

Homecinema Mazagine komt met een nieuwe rubriek; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week de premièredatum van Star Trek: Discovery op Netflix, Tom Holkenborg op het Nederlands Film Festival en een nieuw streamingplatform voor Europese arthouse-films.

Star Trek-serie onthult premièredatum

Star Trek: Discovery gaat op 25 september van start op Netflix. Vervolgens zal elke maandag een nieuwe aflevering worden toegevoegd.

Het eerste seizoen bestaat uit vijftien afleveringen en verschijnt in twee delen. De eerste acht afleveringen verschijnen van 25 september tot en met 6 november, waarna de serie een pauze inlast en in januari 2018 weer wordt hervat. Star Trek: Discovery volgt Starfleet tijdens een ontdekkingsreis naar nieuwe werelden en levensvormen. De serie speelt zich tien jaar vóór de originele serie uit de jaren zestig af en introduceert een nieuw schip en nieuwe personages.

Star Trek: Discovery zal in de Verenigde Staten te zien zijn via CBS All Access, het online platform van tv-zender CBS. CBS Studios International verspreidt de serie vervolgens via Netflix in 188 landen. Alle Star Trek-series die ooit gemaakt werden, inclusief de tekenfilmserie, zijn sinds eind 2016 in Nederland te bekijken via Netflix.

Tom Holkenborg geeft masterclass

Tom Holkenborg (aka Junkie XL) zal op 27 september tijdens het Nederlands Film Festival een masterclass geven in de Stadsschouwburg Utrecht.

Holkenborg is als filmcomponist bekend van films als Mad Max: Fury Road, Deadpool en Brimstone. Hij is dit jaar door de festivalleiding gekozen als NFF Master. Met NFF Masters zet het festival Nederlandse filmprofessionals die nationaal en internationaal furore maken in de schijnwerpers. Holkenborg zal in die functie zijn kennis, ideeën en ervaringen op het gebied van film, muziek en games delen. Naast de masterclass wordt er ook een Meet & Greet met de componist georganiseerd en zijn er Q&A’s na vertoningen van Mad Max: Fury Road en Brimstone.

Holkenborg zelf verwacht dat zijn eenmalige live Studio Time sessie het grote hoogtepunt van de masterclass wordt. “Waar ik misschien wel het meest naar uitkijk is de live on location-editie die ik zal houden van Studio Time, mijn eigen YouTube-kanaal over alles wat met filmmuziek te maken heeft. Ik ben heel benieuwd welke jonge aanstormende talenten aan mijn poort komen rammelen”, aldus de componist.

The Film Europe Channel nu ook in Nederland

Nederland en België zijn weer een streamingplatform rijker. The Film Europe Channel is sinds deze week namelijk ook bij ons beschikbaar.

The Film Europe Channel is een streamingsite die zich richt op Europese arthouse- en festivalfilms. Het aanbod bestaat uit onder meer Oscarwinnaar La Grande Bellezza (zie foto) van Paolo Sorrentino en La vie d’Adèle (waarmee Abdellatif Kechiche de Gouden Palm won) en Dheepan van Jacques Audiard. Via CanalDigitaal is het nu voor Nederlandse consumenten mogelijk om een abonnement af te sluiten op The Film Europe Channel. Belgische consumenten kunnen dat doen via TV Vlaanderen.

The Film Europe Channel werd in 2009 opgericht in Tsjechië. Naast hun eigen kanaal organiseert Film Europe ook filmevenementen en distribueert het films in Europa. Als de lancering in Nederland en België succesvol verloopt, wil het platform straks ook nog uitbreiden naar Scandinavië.

Spider-Man krijgt virtual reality-game

Sony werkt aan een virtual reality-game van Spider-Man. Het spel wordt gebaseerd op de nieuwe film Spider-Man: Homecoming.

Spider-Man: Homecoming VR Experience wordt namelijk geproduceerd in het kader van de release van de gelijknamige bioscoopfilm over de superheld. Het spelletje komt straks gratis beschikbaar op de VR-headsets HTC Vive, Oculus Rift en de Playstation VR. Volgens Sony kan de speler in het spel door New York heen slingeren en het opnemen tegen The Vulture, die eveneens te zien is in de film en gespeeld wordt door Michael Keaton.

Eerder werden er al virtual reality-games gebaseerd op de films The Martian, Assassin’s Creed, Ghost Busters, Fantastic Beasts And Where To Find Them en Star Wars: Rogue One. Spider-Man: Homecoming verschijnt op 6 juli in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook onze recensies van de Oculus Rift en de Playstation VR.

Recordaantal bezoekers gamebeurs E3

E3-organisator Entertainment Software Association (ESA) liet weten dat de gamebeurs dit jaar bezocht werd door een recordaantal bezoekers.

In totaal trok het evenement dit jaar 68.400 bezoekers. In 2016 waren dat er nog 50.300. De bezoekersstijging heeft vooral te maken met het feit dat E3 voor het eerst sinds 2006 weer consumenten op de beursvloer toeliet. Zij zagen daar zo’n 293 exposanten, die aanwezig waren met meer dan 2.000 producten.

Eerder dit jaar liet ESA weten 15.000 consumentenkaarten in de verkoop te doen. De kaarten gingen voor 250 dollar over de toonbank. Andere bekende gamebeurzen, zoals de Gamescom in Keulen, laten al langer consumenten toe. De 2018-editie van de E3 vindt plaats van 12 tot 14 juni in het Los Angeles Convention Center.

Lees ook ons artikel over de Xbox One X en de Playstation 4 Pro.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.